Благотворителен концерт за закупуване на робот ще се състои в Петрич

Снимка: "Локомат за България"

Пореден благотворителен концерт за закупуване на първия медицински робот за цялостна рехабилитция в България "Локомат" се организира у нас. Домакини са община Петрич и фирма "Стримона” EООД, със специалното участие на Вокално студио ”Нуша” и солистката Нели Андреева.

„С д-р Анелия Хохвартер от Виена се запознахме, когато тя стартира своята кампания за набиране на средства за закупуване на медицинския робот. С ентусиазъм я подкрепих, с нея нещата се случват лесно и крилато. Музикалното ни участие е нашата музикална лепта към каузата. За концерта на 28.2.2018 г. сме предвидили специална фолклорна програма с емблематични наши фолклорни песни, а също и  песни, съобразени с традициите на Пиринския край”, разказа Нели Андреева.

Преди концерта е предвидена презентация на книгата „Пътуване” на д-р Анелия Хохвартер, която е инициатор на кампанията „Локомат за България”.

В  благотворителния концерт ще участват още Васил Чапанов с незабравимите песни на Емил Димитров, Фолклорна формация ”Хераклея”, Танцов състав ”Георгьовче”, Детския танцов и фолклорен състав "Пролет”, Народно читалище ”Братя Миладинови-1914г”, Петрич. Водещ ще е журналистиката Ива Дойчинова.

Прекрасните певици от фолклорна формация ”Нуша” за втори път ще дарят всички постъпления от концерта си за каузата на д-р Хохвартер. Те подкрепиха кампанията й благотворително и през декември 2016 г. с концерта си във Военния клуб в София.

Всички приходи от концерта и продажбите на книгата ще бъдат предоставени на благотворителната кампанията.

Лечението и рехабилитацията с роботът "Локомат" е насочен към пациенти с цялостна или частична загуба на двигателни функции, хора болни от множествена склероза, детска церебрална парализа, пациенти, прекарали инсулт или претърпели мозъчна травма, както и с болестта на Паркинсон, с цел да им помогне да проходят отново.

Ето още няколко думи за невероятното вокално студио ”Нуша” и тяхната ръководителка Нели Андреева, която от 20 г. е солистка на ансамбъл „Филип Кутев”.

„С гордост и признателност носим името “Нуша” – така искаме да съхраним паметта и да почетем труда на Нуша Ишизака - българка, омъжена за японец, положила огромни усилия за популяризирането на българския фолклор в Япония."

Вокално студио “Нуша” е създадено и започва работа в последните месеци на 2013 година. Те са чести гост - изпълнители на фолклорни събития в различни кътчета на България, а също и на международната сцена. Предстои им отново пътуване до Япония, до Берлин, който пази спомена за тяхното гостуване през 2016 г. в престижната зала на Берлинската филхармония, в рамките на общ концерт с “Bulgarian voices” – Берлин, както и с Bulgarian Orthodox Choir – Берлин, с подкрепата на Berlin Choir Union и The Berlin Senate. Предстоят им отново гастроли и  в Хърватска и Франция.

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ЛОКОМАТ ЗА БЪЛГАРИЯ

КОГА:

28 февруари 2018 г. от 18:30 до 20:00

КЪДЕ:

гр. Петрич, Народно читалище  "Братя Миладинови-1914"

БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ „ЛОКОМАТ ЗА БЪЛГАРИЯ” ПРОДЪЛЖАВА

Дарителски сметки в Уникредитбулбанк:

В лева IBAN:BG65 UNCR 7000 1522 7289 56

В евро IBAN: BG60 UNCR 7000 1522 7289 49

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK