Излезе от печат първият том на "Известия на Исторически музей - Разлог"

Снимка: Община Разлог

Книгата включва анализи и документи, свързани с миналото на Разлог от неговото създаване до 40-те години на ХХ век

Излезе от печат първият брой на сборника "Известия на Исторически музей – Разлог, т. I“ по проект на Историческия музей в Разлог с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Община Разлог.

Книгата включва анализи и документи, свързани с миналото на Разлог от неговото създаване до 40-те години на ХХ век.

Централно място в сборника заема един изключително ценен документ от фонда на музея, преведен и коментиран от изтъкнатия български османист и арабист - проф. д-р Стоянка Кендерова - Османотурския регистър на българското християнско населението в Мехомия /Разлог/ от 1907 г.

"Изключително съм щастлива, че поставяме началото на поредица "Известия на Исторически музей – Разлог“, споделя директорката на музея Христина Манова. - В тях ще представяме научноизследователската работа на музейните специалисти, труда на известни български учени, които изследват историята на Разложкия край, както и богатия фонд на нашия музей.“

На добър час на първия том „Известия на Историческия музей – Разлог“!

"Искрено благодаря на амбициозния екип на Историческия музей и на директорката Христина Манова, които полагат неистови грижи да се съхрани историята, да превърнат музея в поприще на науката, младостта и бъдещето на Разлог. Книгата „Известия на Историческия музей – Разлог“ е още една значима стъпка да помним и се гордеем с историята! Защото историята е полезна не защото четем в нея миналото, а защото четем в нея бъдещето", коментира кметът на община Разлог, инж. Красимир Герчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK