Два от центровете за настаняване от семеен тип вече са построени

снимки: Община Благоевград

Два от центровете за настаняване от семеен тип в Благоевград вече са построени. Те се намират до жилищен комплекс „Ален мак”, в близост до двора на IX Основно училище „Пейо Яворов”. Двете двуетажни сгради са независими една от друга, като всяка от тях разполага с градина, беседка и детска площадка. Третият център за настаняване от семеен тип ще бъде изграден в квартал „Струмско”.

Изграждането и качествената реализация на центровете е от важно значение за деинституционализацията на децата от домовете. Целта е настанените в институции деца да бъдат преместени в среда, предлагаща по-качествена социална услуга в общността. Във всяка от сградите ще бъдат настанени по 12 деца. Те ще имат условия на домашен уют и защитеност. За обслужване нуждите на децата ще се грижи екип от специалисти.

Предстои разкриването на 37 работни места, като тяхното обявяване и прием на документи ще бъдат публикуване на сайта на община Благоевград. Проектът се реализира чрез 100% безвъзмездно финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие“. Общата  му стойност е 2 079 445 лева.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK