Два микробуса помощи от първа необходимост събраха дамите в Симитли за село Бисер

снимки: Община Симитли

Над 100 чувала с дрехи, обувки, одеала, домакински съдове дариха жители на община Симитли за пострадалите при наводненията в харманлийското село Бисер. Помощите се събраха само за няколко часа по обяд в събота и неделя.

„Всичко е опаковано, описано, в чувалите с дарения има и чисто нови дрехи”, казват организаторите на дарителската кампания. От църковното настоятелство в Симитли изпращат за село Бисер два чувала с чисто нови кърпи и ризи.

„Все още не сме загубили човешкото в себе си, сред дарителите имаше и възрастни жени, на минимална пенсия, които оставиха по 50 лева”, казват дамите, ангажирали се с организацията на дарителската кампания. Общо, пари в брой, са събрани 350 лева. С тях ще бъдат закупени олекотени завивки.

Инициативата бе изцяло на жените в Симитли - безкористна, необвързана с нито една партия. В благотворителната акция, по идея на кметските съпруги д-р Мария Апостолова и Кристина Мишева, се включиха детски учителки, медицински сестри, акушерки, банкерки.

С благородната си кауза ангажираха и десетки жители от град Симитли и общината. Още при обявяването на кампанията за набиране на средства д-р Мария Апостолова обяви: „Това е кампания, която не искаме да се свързва със съпрузите ни, още по-малко с общината. Това е една идея, която е провокирана от съпричастност и от желанието да помогнем на хора в беда. Ние сме жените на Симитли, ние не сме жените нито на ГЕРБ, нито на БСП, просто искаме да покажем, че жените сме силни и можем. И не преследваме користни цели.” 

Оттук насетне обаче, инициаторките ще се обърнат за съдействие към съпрузите си - кметът Апостол Апостолов и заместникът му Юлиан Мишев. Двамата ще бъдат натоварени със задачата да установят контакт с колегите им в община Харманли и да осигурят транспортирането на събраните помощи до нуждаещите се.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK