Два лаптопа подари на НПГ "Димитър Талев" - Гоце Делчев д-р Милен Врабевски

снимки: НПГ "Димитър Талев" - Гоце Делчев

По стар български обичай с хляб и сол бе посрещнат в петък в Неврокопската професионална гимназия в Гоце Делчев председателят на фондация „Българска памет” д-р Милен Врабевски, който посвети последния работен ден от седмицата на посещения в най-елитните училища в Гоцеделчевско.

В НПГ „Димитър Талев" след топлото му посрещане бе проведена откровена и емоционална среща между харизматичния Милен Врабевски, учителите и учениците, които  не скриха, че взаимно са се харесали още при първата им среща, както и че се надяват тя да не е последна.

Посещението на високия гост в НПГ "Димитър Талев” бе по повод честванията на 50-годишнината на елитната гимназия и по покана на Ученическия парламент, за който сътрудничеството с фондацията на Врабевски датира отпреди две години, когато тогавашният председател Кезим Медев участва в семинар на фондацията като награда за успешното си класиране в обявен от „Българска памет” конкурс.

С нескрит интерес Милен Врабевски се запозна с дейността на Училищния парламент, с представителите на Ученически комитет„ Васил Левски“, с ученици от клуб „Историята на моя род“ и с младите журналисти, списващи училищния вестник "Светилник".

Той не скри задоволството си както от топлото посрещане, така и от проявения интерес на учениците и учителите към неговата дейност, която Врабевски представи пред всички подробно.

Приятелското си отношение към учениците и гимназията председателят на фондация „Българска памет" изрази с прекрасно дарение на два лаптопа - последен писък на техниката, като единият от тях бе връчен специално на Ученическия парламент, а другият на самото училище.

За да върне жеста и д-р Милен Врабевски да запази спомена от първото си посещение в НПГ, директорката Мария Георгиева му подари ценни произведения, с които школото се гордее. Сред тях са първото издание на юбилейния научно-методически сборник, посветен на 50-годишнината на училището, юбилейният брой на училищния вестник, изданията на секция „Историята на моя род“, както и стихосбирката на поета и учителя по български език и литература Кирил Малаков.

„Фондация „Българска памет” работи за реинтеграция на диаспората, популяризиране на културноисторическото наследство, както и за борба с демографската криза", обясни нейният председател Милен Врабевски и увери присъстващите, че безрезервно ще подкрепи всяка добра младежка идея по горепосочените приоритети.

Той посочи пред учениците и техните учители, че човек сам трябва да допринася за собствената си среда, а не да съжалява, че не е такъв, какъвто той иска.

Врабевски заяви увереността си, че само с позивитно мислене и вяра в духовното човек може да постигне много и в живота му наистина да се случат чудесата. Той заяви и убедеността си, че именно младите хора са тези, които променят света към по-добро, на каквато кауза самият той се е посветил безрезервно.

 

снимки: НПГ "Димитър Талев" - Гоце Делчев
снимки: НПГ "Димитър Талев" - Гоце Делчев
снимки: НПГ "Димитър Талев" - Гоце Делчев
снимки: НПГ "Димитър Талев" - Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

qnq12:11 - 27.04.2015
Вашите носии са гръцки,с полички.Та затова..ха-ха-ха
????19:37 - 26.04.2015
Всичко е много хубаво, но защо учениците са със шопска носия, а не с носия от гоцеделевския край? Толкова ли в Г.Д не можаха д анамерят носии от региона?
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK