Два класа абитуриенти от Сатовча празнуваха до сутринта в комплекс "Дъбраш"

Снимки: Личен архив

Два класа абитуриенти от випуск 2017 на СУ "Св. св. Кирил и Методий" в Сатовча празнуваха заедно до сутринта бала си в хотелски комплекс "Дъбраш".

Невероятният купон продължи до 5 сутринта и всичко около абитуриенските подготовки - дефилета и празнична вечер, премина без инциденти. 

Завършилите средното си образование зрелостници празнуваха снощи с любимите си класни ръководители Фикрие Бакалова и Славина Адамова, които през цялата нощ бяха обект на поздрави, благодарности, прощални сълзи и обещания от гимназистите, че никога няма да ги забравят и ще следват неотлъчно съветите и придобитите знания и умения в училището в Сатовча, дало им началния старт в живота и амбиции за успешна реализация.

На празнуващите бе осигурен пълен комфорт и спокойствие, без достъп на външни лица от самия комплекс, от което най-доволни останаха самите абитуриенти, родителите, преподавателите и госитите на емоционалния бал.

Вчера заедно с изпращането на поредния си випуск гимназията в Сатовча отпразнува и 40-годишния си юбилей. На двойния празник на училището 35 абитуриенти от випуск 2017 завършиха успешно средното си образование и поеха към висши училища и житейската си реализация.

Те бяха подкрепени горещо от многото випускници, завършили през годините школото в Сатовча, които също се събраха за юбилея.

Преди същинското празненство времето се смили благородно над абитуриентите от Сатовча. По време на дефилето дъждът, който валя през целия ден, изненадващо спря, което даде възможност на хилядите жители и гости на общината да излязат и да се порадват на пъстроцветното и елегантно дефиле на красивите момичета и момчета и на многото завършили през годините в школото випускници, които също се включиха в празничното дефиле.

Според  жителите и учителите, випуск 2017 ще остане в историята на Сатовча като един от най-успешните и отговорни към себе си, обществото, образованието и науката.

Повече от половината завършиха средното си образование с отличен и много добър успех. 98 % от тях са постигнали отлични оценки на предварителните кандидатстудентски изпити и всички с малки изключения ще продължат образованието си в университети.

Випуск 2017 има и своите пълни отличници и те са Румяна и Миглена Гарови и Фатме Странджева.

Учителски колектив на СУ "Св. св. Кирил и Методий" е съставен от предимно от млади амбициозни преподаватели и дългогодишни учители, пред които стои неизменната цел за доброто обучение и възпитание на учениците от школото им. В тази си мисия те имат пълната подкрепа и разбиране от ръководството на гимназията.

Снощи прекрасните абитуриенти от випуск 2017 на гимназията в Сатовча освен че бяха подкрепени и аплодирани от цялата общественост в общината, те получиха и поздравления и подаръци от кмета Арбен Мименов, общинския съветник Зайра Ибишева и ръководството на ДЛС "Дикчан".

Всички пожелаха на красивите и талантливи випускници попътен вятър, да им върви по вода във всичко, а след завършването на висшето си образование да са едни от най-достойните хора, които да представят Сатовча и общината в България и по света.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK