140 делегати преизбраха Верхад Ислямов за лидер на ГЕРБ в община Гърмен

Снимка: Infomreja.bg

От 142-ма делегати 140 гласуваха снощи на отчетно-изборно събрание на ПП ГЕРБ в община Гърмен досегашният лидер Верхад Ислямов, който досега бе с временен статут, да продължи да води структурата в редовния си вече нов мандат.

За организационен секретар бе избран кметският наместник на село Марчево - Розен Марчев. Делегатите избраха и голям брой номинирани от събранието членове на новото си ръководство от почти всички населени места в общината.

Веднага след събранието новото ръководство на ГЕРБ в община Гърмен започва работа за оздравяване на структурите по селата, както и с организациите на Младежи ГЕРБ, Жени ГЕРБ и Старейшини ГЕРБ, заяви новоизбраният стар нов председател Верхад Ислямов.

В населените места също ще бъдат проведени местни събрания, както и ще бъдат актуализирани списъците на членовете на партията в общината.

В отчета си Верхад Ислямов заяви, че членовете на ГЕРБ-Гърмен, по списък са 477, като само през 2016 г. са били приети нови 60 членове и предстои приемането на още от цялата община.

"Въпреки напрежението и многото манипулации от страна на ДПС, и шестте проведени избора в последните години бяха успешни за ГЕРБ. След последните местни и парламентарни избори можем да кажем, че общината ни придоби съвсем друг облик и вече не е бастион на ДПС", посочи в стегнатия си доклад Ислямов.

Той припомни, че през 2013 г. активистите на ГЕРБ в общината са застанали открито срещу ДПС и въпреки опитите за опорочаване на вота и прозрачните бюлетини на местните избори, ДПС са получили само 2 500 гласа.

„Майдана“ в Рибново показа, че хората от общината искат промяна на старото статукво. Гласуваха ни доверие и сега имаме шестима кметове в населените места в общината, четирима общински съветници, председателят на Общинския съвет също беше наш, имаме и заместник-кмет. На балотажа на местните  избори през 2015 година подкрепихме настоящия кмет Минка Капитанова и не позволихме на феодала Ахмед Башев да се върне на власт", отчете още Ислямов.

След проведения избор и перфектно организираната отчетно-изборна конференция, прогнозите на недоброжелатели на партията, че ГЕРБ-Гърмен, ще се разпадне, делегати и ръководство излязоха от залата по-обединени и консолидирани отвсякога, което показа, че положените усилия и компромиси в името на каузата не са били напразни.

Именно заради тези усилия, полагани непрекъснато през годините и висшето ръководство на ГЕРБ в лицето на лидера на партията Бойко Борисов и заместник-председателя Цветан Цветанов, гласуваха доверие на общинската организация, на която бе дадена квота да издигне и свой кандидат за Европарламента - настоящия евродепутат Асим Адемов.

„Благодаря ви, приятели и съпартийци от община Гърмен, през цялото време се радвах на пълната зала и стройната организация, при която проведохте вашето отчетно-изборно събрание. Можете да разчитате на мен и се надявам да ви бъда полезен като народен представител", заяви от трибуната депутатът  д-р Емил Тончев от Разлог, който в парламента зае мястото на отстранения народен представител от Гоце Делчев - Димитър Гамишев.

Гост на редовното отчетно-изборно събрание на ГЕРБ-Гърмен, бе и депутатът от Банско - Александър Мацурев, който също изрази задоволството си от проведения партиен форум в Гърмен. Той поздрави новоизбраното ръководство и всички делегати и изрази съжаление, че досега не е идвал в Гърмен, но пък обеща занапред да го прави по-често.

Александър Мацурев запозна присъстващите в залата с работата на парламента и групата на ГЕРБ по време на българското европредседателство, както със законодателната дейност, като отправи покана към новото ръководство на ГЕРБ-Гърмен, да му гостува в Народното събрание. 

Мацурев също обеща да помага на структурата на ГЕРБ в Гърмен, като и той похвали всички за добрата организация и отлично преминалото отчетно-изборно събрание.

Не на последно място евродепутатът Асим Адемов, който също бе избран за член на ръководния състав на общинската структура на ГЕРБ в Гърмен, изрази своето удовлетворение от партийния форум и заяви, че от залата всички излизат обединени и на конференцията е направена първата стъпка към единството и новите предстоящи успехи на партията в община Гърмен.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

11110:45 - 02.05.2018
срам за фамилиятя му срам за общтноста трябва да му сменят фамилиятя
12307:46 - 29.04.2018
Shte pomnite Basev i sled 1000 godini.Ama vas koi li ste pomni?
1320:04 - 28.04.2018
абе путйо, кажи каква е разликата менду ДУПЕСЕТО и ГЕРБ всички са шибани комуняги, били са смачкали шпионина башев, ами вие каквисте копелета ченгесарски, по стока ли сте от вашия брат башо.
ГРОБ19:39 - 28.04.2018
Скоро ще спушите гумите...Какъв хуй ще ядете на изборите бедна ви е фантазията.

FACEBOOK