Два дни честват в Корница и Брезница 40-годишнината от Възродителния процес

снимка: infomreja.bg, архив

Два дни ще бъдат честванията в гоцеделчевските села Брезница и Корница по случай кръглата годишнина от Възродителния процес и Корнишките събития от 1973 година.

За събитието се очакват много гости от Благоевградска област, както и от ръководството на Централния съвет на ДПС, съобщиха за ИНФОМРЕЖА организаторите.

Според предварителната програма е предвидено на 29 март следобед в село Брезница да бъде отслужена молитва мевлют и поднасяне на венци и цветя на паметника на загиналите. За същата дата в Брезницае предвидена и заря по случай 40-годишнината от Възродителния процес и събитията в гоцеделчевските села, свързани с него.

На 30 март сутринта в джамията в село Корница също ще бъде отслужена молитва мевлют в памет на жертвите от Възродителният процес през 1973 година, религиозно-музикална програма и поднасяне на венци и цветя на паметника на загиналите в село Корница.

Изказванията на гостите, сред които се очаква да бъде и лидерът на ДПС Лютви Местан, ще започнат в 12,30 часа, след което възпоменателният митинг в Корницаще продължи с музикална програма на самодейци от региона и свободни борби на стадиона.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Велислав Радев13:26 - 29.03.2013
Преклонение пред жертвите. Поводът е не за политиците. Да не пропускаме Байрам Гета. Ето неговият разказ и на други очевидци от 1973 година пред нашата камера: www.mycentury.tv/bulgaria/item/638-forty-years-on.html С уважение.
vqzroden20:18 - 28.03.2013
kak taka STANA,4E VQZRODITELI I VQZRODENI SE PREGQRNAXA I 23 GOD.NIKOI NE MOGE DA GI RAZDELI.....AGENTI,AGENTI,AGENTI--TOVA E OBIASNENIETO
Мурад13:18 - 27.03.2013
За да бъде картинката по-арогантна и пошла, трябваше и Станишев, или друг нагъл комунист да присъства на събитието. Не знам как не си дават сметка горките жители на Корници и Брезница, че това което правят е гавра с паметта на жертвите. Дано Аллах да даде покой на жертвите и да прости невежеството на тези, които позволяват на неверници да сквернят религиозния обред, какъвто е един мевлюд!
пророк14:55 - 26.03.2013
Почти всички истински защитници на правата на памаците са изгонени в Турция а и да има някой останал го държат настрана със заплахи.Доносниците и комунистически агенти си присвоиха заслугите и се сдружиха с врага /кОМУНЯГИТЕ/, за да Ви тъпчат заедно.Акълае не ми го побира тоя абсурд бе хора.Какво им се плашите толкова на тия ваши покръстени комунисти.Абе вземете тоягите и .....

FACEBOOK