Пропадна асфалтовата настилка на ул. „Ветрен“ в Благоевград

Снимки: Забелязано в Благоевград

Това се е случило в близост до студентските общежития

Пропадна асфалтовата настилка на ул. „Ветрен“ в Благоевград.

Асфалтът е пропаднал в земята.

Към момента все още не е ясно каква е причината за пропадането и дали е свързано с проливните дъждове през последните дни.

ИНФОМРЕЖА отправи запитване до Община Благоевград по въпроса. 

"По проблемът се работи. Изяснява се причината за пропадането", уточниха от Общината.

Припомняме, че на 15-и август асфалтът пропадна около шахта на улицата, а месец по-късно се случи същото след проливните дъждове.

Според екипът, изпратен на място, причината за пропадането е, че водопроводът на новоизградената ул. „Ветрен“ няма капацитет да поеме водите от кв. „Освобождение“ и се стига до ВиК авария.

На 22.07.2019 екскметът Камбитов откри рехабилитираните улици „Ветрен“, „Роден край“, „Черно море“, „Съединение“, „Независимост“ и „Руен“.

Бяха изградени шест подпорни стени, които осигуряват безопасността на преминаващите автомобили, пешеходци. Изградени бяха нови тротоари и LED осветление. Обособени бяха общо 38 паркоместа. В рамките на проекта беше засадена нова растителност.

Обектът бе част от проект „Благоустрояване на градската среда“, чрез който беше ремонтиран пл. „Георги Измирлиев“, улица „Марица“, бяха изградени и велоалеи, свързващи основни улици и булеварди в Благоевград. 

Обща стойност на проект „Благоустрояване на градската среда“ бе 12 921 190,60 лв. 

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK