Дупнишките съветници Йордан Йорданов и Йордан Димитров присъстваха на форум "Мигрантите и националната сигурност"

Снимки: ПП ГЕРБ

Съветниците от ПП ГЕРБ - Дупница Йордан Йорданов и инж. Йордан Димитров взеха участие в двудневен форум на тема: „Мигрантите и националната сигурност“.

Форумът, провел се на 26 и 27 март в Стара Загора, бе Шестият зимен университет на Старейшини ГЕРБ.

Освен съветниците от Дупница, на мероприятието присъства и представител на Старейшини ГЕРБ от Сапарева баня - Иван Ковачев.

"Обсъдихме теми, свързани с предизвикателствата пред националната сигурност на страната, мигрантската криза и отбранителната политика", поясни Йордан Йорданов, който е и областен ръководител на Старейшини ГЕРБ - Кюстендил.

Той разказа, че форумът е бил открит от председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов и от Николай Андреев, председател на СГЕРБ и вицепрезидент на Европейския съюз на гражданите-сеньори към ЕНП. "Премиерът Бойко Борисов също присъства на форума и взе отношение по актуалните теми", каза още Йорданов.

Съветниците от ГЕРБ - Дупница разказаха, че по време на Шестия зимен университет са проведени редица дискусии, водени от вицепремиера по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, от министрите Лиляна Павлова, Теменужка Петкова и Ивелина Василева.

Лектори са били още и зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, председателят на парламентарната Комисия по енергетика Делян Добрев, както и евродепутатите от ЕНП/ГЕРБ Мария Габриел и Владимир Уручев. 

Мероприятието бе организирано съвместно от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и фондация „Ханс Зайдел“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK