Дупнишкият съд наказа двама пияни водачи

Снимка: Infomreja.bg, архив

И двамата нарушители получиха условни присъди

Двама шофьори, управлявали МПС след употреба на алкохол, получиха наказания за ден в Районния съд в Дупница.

Съдът, под председателството на съдия Маргарита Алексиева, одобри споразумение, с което подсъдимият Димитър М. от Дупница / на 39 г., неосъждан / се призна за виновен в това, че на 08.07.2020 г. около 01.35 ч. на ул. „Велико Търново“ в Дупница е управлявал лек автомобил „Ауди А4“ с концентрация на алкохол в кръвта си от 2.92 промила. 

За това престъпление на Димитър М. му бе наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 1 година, чието изтърпяване се отлага за срок от 3 години, както и „Глоба“ в размер на 500 лв. Обвиняемият е лишен от право да управлява МПС за срок от 1 година. 

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

С присъда Районният съд в Дупница призна подсъдимия Кирил К. за виновен в това, че на 25.05.2020 г., около 20.05 часа в с. Червен брег, е управлявал мотоциклет „Симсон“ без регистрационни табели и с концентрация на алкохол в кръвта 2,22 промила. 

Подсъдимият е на 47 години и е неосъждан. Съдът, под председателството на съдия Ели Скоклева налага по-тежкото между наказанията за двете престъпления, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, изтърпяването на което да се отложи за срок от 3 години.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжния съд в Кюстендил в 15-дневен срок.

Свършилите от 01.01.2020 г. до момента наказателни дела от общ характер, с предмет: управление на МПС в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества, са 42 бр.

От тях само по две дела производствата са прекратени - едното, поради смърт на обвиняемия, а другото - съдът не е уважил направеното искане за одобряване на сключеното споразумение между прокуратурата и защитата на обвиняемия.

Останалите 40 дела са приключили с осъдителни присъди / споразумения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK