Дупнишкият приют за безстопанствени кучета с важни реформи

Снимка: Infomreja.bg

Както ИНФОМРЕЖА вече писа Община Дупница обяви конкурс за нов управител и налагането на нови правила по реда и организацията на работа в приюта за безстопанствени кучета.

До реорганизация на работата и реда в комплекса, където са настанени около 35 животни се стигна след поредица  сигнали на доброволци и на неправителствени организации. Те извадиха потресаващи факти за лошото и дори нехуманно отглеждане на четириногите обитатели там.

След серия от репортажи, проверка извършиха и оторизираните институции. Бяха направени предписания, които общината започна стриктно да изпълнява. 

Сред основните промени е увеличаване на екипа с 1 щат  – "управител", тъй като проверка е установила, че досегашният шеф д-р Ангел Ангелов всъщност не е управител на приюта, а ръководи само ветеринарно-медицинската лаборатория.

Новият управител трябва да бъде назначен до 24 ноември.

До 24 октомври пък е поставеният от областната агенция по храните в Кюстендил срок за изграждане на помещение за болни и наранени животни и за животни, излезли от анестезия.

По думите на зам.-кмета на Дупница Крум Милев малко над 7 хиляди лева е издръжката на приюта за кучета годишно и засега те са достътачни.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK