Управител на фирма и кранист на съд за смъртта на 26-годишния Мустафа Пачеджиев от Дебрен

Снимка: Infomreja.bg

Окръжната прокуратура в Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Атанас Т. и Стоян С. за извършено от тях престъпление по чл. 123, ал. 1 от Наказателния кодекс. 

През юни 2014 г. дружеството „Д.“ ЕООД възложило на „Т.Х.“ ЕООД извършване на услуга, включваща подготовка на цистерните за преместване, за което бил сключен договор. Те са намирали в „Петролна база“ в Гоце Делчев, били предназначени за гориво, с тегло 3 800 кг всяка.

Една част от цистерните била поставена върху бетонови постаменти, а другите лежали върху пясъчници. За извършване на възложената услуга следвало да бъдат свалени крепежните елементи, с които цистерните били прикрепени към бетонен постамент, и оказана помощ при преместването им от допълнително наета техника. 

Управителят на фирмата изпълнител – обвиняемият Т., приел работата да се извърши посредством използване на товароподемен кран. За целта той ангажирал няколко работници, на които не бил проведен инструктаж. Като работодател Атанас Т. не създал предварителна подготовка и организация на мястото, където щяла да се извършва товаро-разтоварната дейност и не предприел необходимите мерки за безопасност.

На 10.06.2014 г., с оглед предварителна уговорка, на „Петролна база“ бил изпратен автокран марка „Либхер“, управляван от обвиняемия Стоян С., който работил като кранист в „К.“ ЕООД. Окачването на цистерните ставало чрез използване на метален прът, около който работниците нахлузвали стоманено въже, закачено на куката на крана.

След това те поставяли металния прът в отвора на цистерната, а кранистът опъвал въжето, докато той прилепнел плътно за гърловината на цистерната. В рамките на една седмица по този начин няколко цистерни били натоварени на камиони. 

На 17.06.2014 г. преместването на цистерните продължило. В момента, когато единият от работниците, извършващ дейностите като „прикачвач“ – 26-годишният Мустафа Пачеджиев от село Дебрен, бил под цистерната, металният прът се приплъзнал, при което въжето около него се изхлузило и цистерната се стоварила върху бетоновите пласменти.

При падането, намиращият се под нея мъж, бил затиснат. Веднага били предприети действия за повдигане на цистерната и изваждане на тялото на пострадалия, обаче вследствие на получените тежки травми той починал веднага. 

Обвиненията срещу Атанас Т. и Стоян С. са за немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, което довело до смъртта на работник.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

zunna20:45 - 15.07.2017
НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ ВСИЧКИ ВИДОВЕ ЗАЕМИ - КАНДИДАТСТВАМЕ ЗА ВЪЗМОЖНИ ЗАЕМИ ... Моля, свържете се с нас за сигурния и необезпечен кредит с Лихвен процент от 2.00%. Заинтересованите кандидати трябва да се свържете с нас по електронна поща: ([email protected])   Вие сте бизнесмен или жена? Имате ли финансова бъркотия или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от заем, за да започнете хубав малък мащаб и среден бизнес? Имате ли нисък кредитен рейтинг и за вас е трудно да получите капиталов заем от местни банки и други финансови институции ?. Нашата програма е най-бързият начин да получите това, от което имате нужда. Намалете плащанията си, за да облекчите натоварването на месечните си разходи. Получете гъвкавост, с която можете да използвате за всякакви цели - от ваканции, до образование, до уникални покупки   ** Финансово ли сте изцедени? ** Търсите ли средства за изплащане на кредити и дългове? ** Търсите ли финансиране за създаване на собствен бизнес? ** Имате ли нужда от частни или бизнес кредити за различни цели? ** Търсите ли заеми за извършване на големи проекти?   Ние предлагаме широк спектър от финансови услуги, които включват: Бизнес планиране, Финанси за търговско развитие и развитие, Имоти и ипотеки, Кредити за консолидиране на дълга, Бизнес кредити, Лични заеми, Домашна рефинансиране, Хотелски кредити Студентски заеми с нисък лихвен процент 2.00%   Искрено Ваш,   Г-жо ingrid kloet
Hagsg18:29 - 08.07.2017
Като сте прост добитък циганите и помаклъка ще я вършите винаги вие черната работа!
Родолюбец17:05 - 08.07.2017
Престанете с тази етническа омраза! Слънцето свети по -равно за всички ни! Жалкото е че един прекрасен млад човек си е тръгнал от този свят по един нелеп начин.
дебрен19:30 - 07.07.2017
Така е както винаги помаци и турци вършат черната работа на гяурите до кога питам...?Ако беше обратно сега в дебрен да е пълно с рокери...!

FACEBOOK