Химнът на ПМГ„Яне Сандански“ вдигна на крака евродепутати и ученици от 23 страни в Страсбург

Снимки: ПМГ

Със сърдечни аплодисменти и ставане на крака бе посрещнат химнът на ПМГ „Яне Сандански“ в голямата пленарна зала в Страсбург.

Той бе прекрасно изпълнен от ученичката Любка Ангелинина, като тя и дванадесетокласничката Красимира Кръстилова представиха България, Гоце Делчев и ПМГ „Яне Сандански“ в Европейския парламент.

Двете ученички са част от групата от 24-мата възпитаници на ПМГ, които заедно с директора – госпожа Елка Божикова, и преподавателите – Димка Дерменджиева и Александър Мандажиев, са на посещение в Европейския парламент в Страсбург.

Посещението е заслужена награда след отличното представяне на гимназистите на регионалното състезание „Евроскола“, организирано от Европейския парламент в България. Тогава възпитаниците на ПМГ впечатлиха журито с отличните си умения да дебатират по въпроси от 14 области, свързани с Европейския съюз, както на български, така и на английски език.

Днес в голямата пленарна зала на Страсбург учениците от ПМГ -  Борис Ангушев и Мартин Пеев бяха сред малцината избрани да вземат участие по-важни европейски теми, свързани с бъдещето на Европа.

Като част от работната програма предстои участието на учениците  по отбори в „Евроигра“, след което те ще имат възможността да влязат в заседателните зали по комисии и да преминат реално през работното ежедневие на евродепутатите, като обменят мнения по важни европейски приоритети.

Всички участници в това интересно и полезно пътуване до Европейския парламент в Страсбург ще получат диплом „Евроскола“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK