Директорът на СУ "Св. Св. Кирил и Методий", Николай Хаджиценев: Честит патронен празник!

Дистанцията не може да ни раздели, защото знанието ни обединява!

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, СКЪПИ УЧЕНИЦИ, ДРАГИ РОДИТЕЛИ,

Днес отново е 11-и май. Нека по традиция го отпразнуваме с „ВЪРВИ НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ...“.

В различни епохи нашият народ е намирал начин да изрази почит и възхвала на онези свои чеда, които са отбелязали неговата история с делата си. Но в българската история има дела, които не се побират в рамките на една епоха. Това е делото на светите братя Кирил и Методий, чиято мисия превръща българите в нация намираща своята идентичност във великото и свещенно слово „АЗ, БУКИ, ВЕДИ, ГЛАГОЛИ, ДОБРО, ЕСТ...“.

Тази година се навършват 185 години от онази паметна дата 17 май 1835 година, когато поп Стойко Грашкин събира любознателните якорудски деца в двора на черквата „Св. Николай“ и поставя началото на образователното дело в Якоруда.

Ние днес сме духовните наследници на това голямо дело. Затова не бива да се примиряваме с факта, че често говорим само за опазване на нашата духовност, а не за нейното съграждане и ново развитие, защото независимостта на нова България е започнала с пробуждането на училището и пак в училището Стоян Михайловски изрича веруюто на народа ни „...с книжовността, таз сила нова съдбата си да подновим“.

И макар, че днес дворът, класните стаи и коридорите на училището няма да са огласени от жизнерадостния смях и глъч на учениците, ние пак празнуваме, пак сме заедно и дистанцията не може да ни раздели, защото знанието ни обединява.

СКЪПИ УЧИТЕЛИ,

В този труден момент, всеки един от нас, отдавайки себе си на децата, с любов и професионализъм поставя основите и гради общото ни бъдеще. Нека заедно имаме смелостта да бъдем учители!

Пред нас стои нелеката задача да подготвиме учениците да се справят с предизвикателствата на живота, като търсят и намират нужните им знания. Убеден съм, че с нашата всеотдайност и професионализъм ще ги превърнем в достойни граждани на България и на света.

И тук бих искал да се обърна към нашите ученици – само този, който неуморно се катери по стръмните пътеки на знанието, достига до сияйните им върхове.

В този ХХI век, векът на науката и приложното знание, бъдещето ви като достойни хора и бъдещето на България е във вашите ръце. Знанието и науката наистина са слънце, но те осветяват пътя на любознателните, търсещите и борещите се за личен и обществен напредък.

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

В този труден момент на дистанционно обучение ние Ви БЛАГОДАРИМ! Без вашата помощ нямаше да можем да се справим така добре.

Подкрепяйте и насърчавайте децата си, защото така ще преодоляват по-лесно препядствията и ще ви накарат да се гордеете истински с тях!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!

 

НИКОЛАЙ ХАДЖИЦЕНЕВ

ДИРЕКТОР НА СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ - ГР. ЯКОРУДА

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK