Дупничанка в списъка на селекционера по волейбол Марчело Абонданца

Елица Василева, снимка: bgvolleyball.com, архив

Родената в Дупница Елица Василева попадна в състава на женския национален отбор по волейбол за предстоящата олимпийска квалификация. Домакин на надпреварата е Турция от 1-и до 6-и май в Анкара. Нашите са в група с Германия, Турция и Хърватия.

Според регламента на квалификационния турнир, първите два отбора от двете групи играят на кръст полуфинали, а победителят в целия турнир се класира за олимпийските игри. Василева е основен състезател в този отбор. Волейболистка номер едно на България за 2011 година бе с основен принос за класирането на нейния отбор Норда Фопапедрети (Бергамо) на полуфинал за първенството на Италия.

Спортист на годината на Дупница Елица Василева е номинирана за волейболната „Златна топка“ за 2011 година. В анкетата попадат още четирима българи - Радостин Стойчев, Владимир Николов, Матей Казийски и Теодор Тодоров.

За първи път специализираният италиански портал Volleyball.it организира връчването на подобен приз по примера на „Златната топка“ във футбола от „Франс футбол“. Наградата ще се присъжда всяка година на играчите, които са се отличили през предходната година с играта си в националния и клубния си тим.

Първата волейболна „Златна топка“, която ще бъде за 2011 година, ще се връчи в навечерието на Летните олимпийски игри в Лондон. Василева е родена на 13 май 1990 година в Дупница. Висока е 194 сантиметра и играе на поста посрещач.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK