Спортен клуб по канадска борба "Спартак" с обучение "Как спортът ни предпазва от болести"

Снимки: Сдружение „Спортен клуб по канадска борба Спартак“

Сдружение „Спортен клуб по канадска борба Спартак“ - Благоевград, проведе първото си обучение на тема „Как спортът ни предпазва от болести“. Обучението е част от проекта „Live healthy-be strong!“ (Живей здравословно - бъди силен!).

Проектът е финансиран от Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10 А от Закона за хазарта за 2019 г., чрез Министерството на младежта и спорта.

Информация за сдружението и за проекта представи Тома Рашев - координатор „Младежки дейности“, който благодари на участниците за присъствието и изрази огромно задоволство за това, че в залата имаше повече от 60 души.

Главен лектор на обучението беше д-р Благой Калпачки, който е един от експертите, включили се в проекта. Д-р Калпачки запозна обстойно присъстващите за ползите, които спортът носи и за дисциплината, на която ни учи.

Практиката му като боксьор е изключително важна, тъй като благодарение на нея, чрез презентация, той показа каква е разликата между спортуващ и неспортуващ човек. Освен с д-р Каплачки, в обучението взеха участие футболистът Даниел Златков и треньорът по футбол, Радослав Митревски.

След приключване на обучението, екипът на Сдружение „Спортен клуб по канадска борба Спартак“ раздаде на присъстващите информационни брошури с информация за проекта, както и с линк към страницата на проекта във фейсбук - https://www.facebook.com/livehealthybestrong1/.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK