Удължават срока за подаване на документи за Дневния център в Дупница

Снимка: Infomreja.bg, архив

Приемът на документи за проекта „Дневен център за възрастни хора с увреждания – шанс за активно включване”, организиран от Община Дупница удължава своя срок до 21. юли.

Всички лица, които желаят да бъдат включени в проекта за ползване на социалната услуга, могат да се включат до петък, като заявят желание и подадат документи в стая 38 на общинска администрация. За повече информация е предоставен и телефон 0701/5-92-39 - Людмила Спасевчева.

Причината за удължаване на периода за подаване на документи е малкият брой лица, които са записани.

"Мнозина са останали с впечатление, че това е услуга за социални асистенти. Няма такова нещо. Идеята на дневния център е съвсем различна. Не са малко семействата, които денонощно са до свой близък и нямат възможност поради тази причина да работят нормално. Дневният център е именно с тази идея или образно казано - докарвате своя близък в центъра, отивате на работа, и след края на работния ден го прибирате у дома. Разбира се, услугата може да не се ползва през целия ден, а и само за няколко часа, въпрос на предпочитания", коментира главен специалист "Социални дейности" Нина Александрова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK