Спешна среща с представители на Гиздова махала организира кметът на Дупница

Снимки: Община Дупница

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев поиска спешна среща днес с полиция, Община, ромските лидери в района и представители на махала Гиздова, заради множество подавани сигнали до МВР от неспокойни граждани.

През изминалите почивни дни в махалата служители на полицията отправиха три предупреждения до сватбари.

В късните часове на нощта се е наложило задържане на някои от празнуващите. Шумът, веселието и крясъците не дали мира за сън на околните къщи.

Това не се случва за първи път. Оплакванията на живущи за нарушаване на обществения ред и неспирното озвучаване на района по време на семейни тържества и празници са много чести.

На срещата бяха още началника на РУП-Дупница Борислав Динев, Сергей Симеонов-началник Сектор "Охранителна полиция", зам.-кметът на Дупница Крум Милев, представители на общинския съвет по етнически и интеграционни въпроси.

Ромските лидери съдействаха на службите и дадоха имената на хората, които най-често създават неспокойствие в квартала. Те ще бъдат извикани в полицията, за да им се съставят протоколи. При последващи нарушения, техниката за озвучаване ще им бъде конфискувана, както и ще бъдат приложени всички законови мерки за нарушителите.

Допълнително хората от Гиздова махала предоствиха информация за непълнолетни лица, които шофират с несъобразена скорост в района.

За овладяване и промяна на ситуацията и създалото се напрежение са организирани беседи вътре в махалата, с които да се предотвратят подобни проблеми.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK