Дупничани на втори протест пред полицията заради Янек! Динев: Виновният е в ареста

Снимка: Infomreja.bg

Протестиращите поискаха за втори път оставката на полицейския началник Борислав Динев

Мога да уверя цялото общество, че няма никакво забавяне по случая Янек.  Времето ще покаже, че съм прав. По случая се работи максимално активно от цялата дирекция на МВР – Кюстендил, включително от Главна дирекция. Уверявам Ви, че се работи и ще има развой по случая. Това коментира по време на втория протест, който се проведе днес пред сградата на полицейското управление в Дупница, началникът на РУ, Борислав Динев. Исканията на протестиращите остават същите – оставка на Динев, заради забавяне на разследването по случая с изчезването на Янек Миланов.

Динев беше категоричен, че по случая е започната активна работа още на 1 август, часове след изчезването на Янек, като от тогава до днес не е спирала работата на цялата група, занимаваща се с тежки престъпления. „Не сме закъсняли с обявяването на изчезналото лице. Когато има данни за престъпление не се оповестява веднага в медиите“, заяви още пред протестиращите Динев, който на тръгване каза, че виновният по случая с Янек е в ареста.  

Както ИНФОМРЕЖА съобщи това е втори протест, на който излизат дупничани заради изчезването на Янек Миланов. Днес сред протестиращите имаше благоевградчани, които също се оплакаха от полицейско насилие от полицията в Благоевград. „Нас ни привикваха заради хвърляне на яйца по време на протестите. Може да сме малко, но сме силни. Има полицейско насилие в Благоевград, затова ви съчувстваме и подкрепяме“, каза млад мъж от протестиращите.

Янек Миланов е в неизвестнот от 31-и юли, когато за последно е видян да се качва в джипа на Васил Капланов - Каплата. Оттогава няма и следа от дупничанина, въпреки усилия на МВР и проведените три мащабни операции през последния месец на територията на града и околните села.

Към този момент Васил Капланов е за постоянно в ареста, заради закана за убийство на дупничанина Димитър Недев. Каплата се заканил, че децата му ще останат сираци, ако не спре да коментира изчезването на 43-годишния Янек.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK