Дупница въстана срещу МВР: Вън мафията! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Снимка: Infomreja.bg

Дупничани поискаха оставката на шефа на местната полиция, както и прочистване на прокуратурата

Дупничани се събраха на протест, озаглавен "Вън мутрите от Дупница!", пред сградата на полицейското управление в града. Поводът е забавяне с около седмица в издирвателните действия на Янек Миланов от страна на РУ – Дупница. Както обяви главният прокурор Иван Гешев, на полицейското управление беше назначена вътрешна проверка, като резултатите от нея все още не са оповестени.

Ако някой иска да говори с мен, някой от роднините на Янек Миланов да го направи, да заповяда в районното управление. Ние не правим официално изявление“, каза пред събралата се тълпа началникът на РУ-Дупница, Борислав Динев.

От своя страна организаторът на протеста адв. Любомир Авджийски запита Динев защо в първите дни, когато са най-ключови при това едно изчезнало лице да бъде намерено, полицията в Дупница не изкарва прессъобщения, а чак на петия ден, когато вече е фатално закъснението. Авджийски запита и защо една седмица прокуратурата и полицията в Дупница държат преписката при себе си, а чак след това се образува досъдебно производство?

Мога да уверя всички вас и гражданите на Дупница, че няма никакво закъснение в нашите действия. Призовавам ако има близки, роднини и приятели на Янек и Марио Миланови да заповядат, мога да разговарям с тях, да обясня в детайли какво сме свършили. Пресконференция дава пресцентъра ми и такава най-вероятно ще има, когато бъде разрешен случая. В момента такава не е разрешена.

Аз лично Ви уверявам, като граждани на Дупница, че няма закъснение. Казах каквото има да кажа“, беше лаконичен Динев, който отказа да отговаря на въпросите от страна на гражданите и журналистите.

„Вижте, първо аз съм роден в Дупница и това е моят град. Два месеца никой не направи публично искане за отговорност от местната полиция и прокуратура. Отговорността не трябва да дойде само от Борислав Динев, той трябва да бъде уволнен според мене. Много хора искат да бъдат тука, но не са понеже знаем всички, че има много страх в града, това че Дупница е крепост на мафията. Ние го знаем това нещо от години и вярвам, че е дошъл момента да го говорим публично, а не само да го говорим по кафенета и социалните мрежи“, категоричен беше Любомир Авджийски.

По негови думи Янек Миланов е жертва на мафията в Дупница, а не на битова свада. „Тази мафия трябва да бъде разследвана, но за да стане това първо трябва да бъдат изчистени полицията и прокуратурата в града, защото онези, които трябва да разследват са част от мафията“, каза още организаторът на протеста и уточни, че още първите 24 часа е трябвало да се направят следствени действия, а не след седмица. Авджийски припомни и, че е имало няколко преписки по сигнали на Янек Миланов и те са били срещу Васил Капланов.

Искането ми е смяна на ръководството на полицията в Дупница, смяна и прочистване на Районната прокуратура, за да може да започнат реални разследвания на тази мафия за която всички говорим, но никой не разследва. Знаем много добре, че Братята макар и да ги няма, техните хора са тук и все още вилнеят из града. За случая Янек държа отговори цялото ръководство на Районната прокуратура, на полицията в Дупница, също така и в Кюстендил. Надявам се следващата седмица или в най-скоро време да направим повторен протест пред прокуратурата или отново пред полицията“, заяви още адв. Авджийски.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, за последно Янек Миланов е видян в джипа на Капланов на 31-и юли. Оттогава няма и следа от дупничанина, въпреки усилия на МВР и проведените три мащабни операции през последния месец на територията на града и околните села.

Към този момент Васил Капланов е за постоянно в ареста, заради закана за убийство на дупничанина Димитър Недев. Каплата се заканил, че децата му ще останат сираци, ако не спре да коментира изчезването на 43-годишния Янек.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK