Дуо Левски – ЦСКА ще сваля Боби Михайлов, Любо Пенев с големи обещания

Източник: LAP.bg

Тандемът Любослав Пенев – Николай Илиев, официално обяви, че се кандидатира за предстоящия Конгрес за президент на БФС на 16 февруари.

Бившият национален селекционер се кандидатира за шефското кресло, а легендата на Левски ще изпълнява ролята му на дясна ръка. В екипа на двамата влизат още юристът Радостин Василев, финансистът Любомир Дацов и Атанас Стоилов, пише Gol.bg.

На пресконференцията Любо Пенев обяви, че очаква подкрепа от ЦСКА и обеща, че ако спечели в конкуренцията на Борислав Михайлов, ще махне президентите на клубовете от Изпълкома на БФС.

"Когато станах селекционер, казах че сме на дъното. Сега сме на дъното на това дъно, ако ме разбирате. Обещах преди време, че ще се работи много. Управляващите в БФС обаче изхвърлиха всичко постигнато на боклука", заяви Пенев, след което отговори на обвинения, че зад кандидатурата му стоят бизнесмени.

"Зад мен не стои абсолютно никакъв кръг. Квадратчета, триъгълничета няма. Ще разберете останалите хора кои са, когато ви представя нови Изпълком. Новият професионален проект ще бъде съставен от стратегия – за 3, 7 и 10 години. Преди време в Америка решиха, че ще развиват футбол. И си съставиха 10-годишна стратегия. Сега се правят някакви сметки за 4 години. А чакахме 14 години за една база. Ако е така – да сгъваме цирка", продължи легендата на ЦСКА.

"Апелирам всички хора, които се скриха, да вземат да се покажат отново. ЦСКА още не е обявил своята позиция. Пред феновете свалям шапка. Сега е битката. Който иска да бъде част от промяната – да помага. Но честно и демократично. Стратегията е съставена от компоненти. Голямата отговорност не ме плаши. Ще има корекции в таксите на клубовете. В Изпълкома няма да има президенти и собственици. Иначе се получава конфликт на интереси. Ще има и такси, които ще бъдат премахнати. Въвежда се система за електронно картотекиране. Няма да ми разнасяте някакви списъчета", каза още Ел Голеадор.

"БФС ще работи с държавата. С министерствата, общините, кметовете. Ще поискам парцел за нов стадион, който да е само футболен. Имаме и проект за две нови бази", каза още Пенев.

Освен той и Боби Михайлов, за в Конгреса се включва и колоритният Ивайло Дражев, който обаче е смятан за абсолютен аутсайдер в битката за президент на БФС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK