Официално: Изхвърлиха Литекс от "А" група

Снимка: Вgprognozi.info

Дисциплинарната комисия към БФС взе решение да изхвърли Литекс от "А" група заради напускането на терена по време на мача с Левски. Това стана ясно след днешното заседание на комисията, което продължи над два часа, пише Gol.bg

Клубът ще трябва да плати и глоба в размер на 20 хиляди лева, а президентът Трифон Попов е санкциониран с 15 хил. лв. Причината за това е, че той пое вината за изваждането на отбора от терена. По този начин футболистите на Литекс няма да бъдат наказвани.

Ловчанлии могат да обжалват наказанието в седемдневен срок пред Апелативната комисия. "Клубът има право да търси правата си. Всички решения днес са взети единодушно. За точките на Литекс ние не решаваме", заяви председателят на Дисциплинарната комисия Юрий Кучев. 

Левски също не мина между капките. В два мача Сектор "Б" ще бъде затворен, а отделно беше наказан да играе и една среща пред празни трибуни. Първата санкция е заради ексцесиите по време на сблъсъка с Литекс (0:3) от 1/4-финалите за Купата на България, а втората заради ударения делегат по време на прекратения мач между двата отбора от първенството.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK