Думи прелетяха от Добрич в Деня на благодарността за ИНФОМРЕЖА

Дияна Иванова, снимка: Личен архив

Дияна Иванова е писател, поет, издател и редактор

Истински благодарности от моята приятелка по перо Дияна Иванова от Добрич, която отдели от времето си, което никога не ѝ стига, за да отговори на моите въпроси, свързани с Деня на благодарността, за да научи още много хора на човечност, приятелство, упоритост, родолюбие, постоянство и умение да се справя с това, с което понякога съдбата те връхлита непредвидено и незаслужено.

Дияна е писател, издател и редактор на вестник "Славянски глас", литературен журнал "Жизел", авторка е на над 20 малки книги с поезия, проза, приказки и сентенции. Член на СНБП - София. А също и краеведка. Има публикации в "Дума", "Златна възраст ", "Минаха години", "Матадор", добруджанската преса и др.

Ето как отговори тя с таланта си на писател, поет и редактор:

На кого би благодарила в Деня на благодарността 11 януари?

На покойната си майка Станка Йоргова за това, че ме стимулира да се трудя, че ми е дала живот.

На покойния си баща Васил Иванов за топлината и възпитанието, които ми даде.

На писателя Виктор Юго, който според мен всеки трябва да прочете, за това, че ме научи и в бедност да не се отчайвам, защото и със смирение, и с нищета можеш да придобиеш богатство.

На поетите Смирненски и Вапцаров, които ме научиха да вярвам в природана и на човека, да не губя вяра.

На художника Николай Тодоров, живописец от Добрич, който има сърдечно отношение към мен и години поред илюстрира мои книги.

На всички лекари - те са със златни сърца, макар че почти не ходя на лекар, и на моя приятел, с когото живея - д-р Жеков, за толерантността.

На сина ми, че е красив младеж - така съм го родила - за красотата.

На приятелката ми Наталия Таджер и писателя Стоян Петров, и двамата от София от СНБП и по-възрастни от мен, за топлите и приятелски взаимоотношения с мен като жена и творец.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK