ЦНСТ „Цветна дъга“ – Гоце Делчев, отбеляза петата си годишнина

Снимки: ПМГ - Гоце Делчев

Центърът за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания „Цветна дъга“ в Гоце Делчев стана на 5 години. Първите три деца са били настанени в него на 19-и май 2014 година. В момента потребителите тук са 14 – две деца и дванадесет младежи.

Годишнината от създаването на Центъра беше отбелязана тържествено. Общинското ръководство се представляваше от Маргарита Енчева – началник отдел „Образование, здравеопазване, социални дейности, култура и спорт“. За да уважат празника, тук бяха и управителките на заведения за социални услуги в града, представители на Клуба на пенсионерите, Клуба на инвалида, бивши служители в Центъра, граждани.

Тържеството откриха потребителите на Центъра. Те изпяха свои любими народни песни, декламираха, играха хоро… и с изпълненията си трогнаха присъстващите. Доволна от представянето им остана и управителката на Центъра – Величка Симеонова.

В програмата се включиха две възрастови групи от  местната танцова формация „Пиринско злато“, както и фолклорният изпълнител Денис Махуров. Приятна изненада поднесоха и ученици от ПМГ „Яне Сандански“ – членове на училищния клуб по руски език. Освен песните и танците, които изпълниха, те поднесоха и друг подарък – две красиви картини, нарисувани от учениците Благовест Георгиев и Борис Ангушев.

Програмата завърши с песента „Да протегнем на някой ръка“, на чийто фон колективът на Център „Цветна дъга“ разпъна платно с цветовете на дъгата.

Годишнината стана повод и за много поздравителни адреси и подаръци. А почерпката, включително и специално изработената торта, бяха дарения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK