Дружба "Родина" подкрепи митинга на мюфтийството и призова за толерантност

снимка: infomreja.bg, архив

Дружба "Родина" подкрепи протестния митинг в Гоце Делчев, организиран от Районното мюфтийство по повод вандалския акт върху сградата на мюфтийството. От организацията излязоха и с нарочна декларация, в която се казва:

"Уважаеми сънародници! Скъпи братя и сестри - християни и мюсюлмани! В Гоце Делчев се проведе протестен митинг "Не на омразата! Не на ксенофобията!” за толерантност срещу оскверняването на религиозни храмове.

Дружба "Родина", която е родолюбива организация на обединените българи - християни и мюсюлмани, осъжда всякакви вандалски прояви срещу религиозни храмове и сгради, и решително се обявява в подкрепа на Районното мюфтийство и на мюсюлманската общност в град Гоце Делчев в призива да бъдем толерантни към другомислещия, към религиозните убеждения на всеки български гражданин", се казва в изпратената до ИНФОМРЕЖА декларация от ръководството на Дружба "Родина”.

"Ние призоваваме към цивилизовано поведение по отношение на храмовете на която и да било религиозна общност, защото не чрез хулиганство, вандализъм или насилие можем да решаваме житейските проблеми на нашата българска общност.

Нека си спомним думите на великия Гоце Делчев, който казваше за бъдещето: „Аз виждам света единствено като поле за културно съревнование между народите!“.

Нека живеем с този силен завет и с тези светли идеали, а не с изкривените представи за света на някои, които всеки ден режат глави на невинни хора, посягат на религиозни храмове, или рушат паметници на културата и на човешката цивилизация.

Нашият народ е друг народ - няма български мюсюлмани или християни, които да прекрачат границата на хуманизма и да злепоставят своята религия. Това ни прави братя и единна българска нация в цивилизования свят!".

Декларацията на Дружба "Родина" е подписана от:

Акад. Георги Марков - съпредседател

Мустафа Авдиков - съпредседател

Здравко Димитров - съпредседател

Петко Колев - секретар

Димитър Димитров – секретар и клонове на организацията в Рибново, Плетена, Сатовча, Кочан, Български извор, Велинград, Кутела, София, Белица и Кърджали.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимка: infomreja.bg, архив
снимка: infomreja.bg, архив
снимка: infomreja.bg, архив
снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Али Баба18:17 - 03.03.2015
Този, Тодор Узунов голяма работа бреййй....На Али Баба зетя няма работа в Дружба Родина. Али Кърали и Дружба Родина хахахахха! Само там не се е бъркал....
52300:42 - 03.03.2015
Тодор Узунов е навсякъде и в Атака и в ГЕРБ и при Реформаторите и при Зелените навсякъде ххаххаха
запознат00:40 - 03.03.2015
Да той е и автора на декларацията !!!
питане23:22 - 02.03.2015
Тодор Узунов в редиците на дружбата ли е??????????????????

FACEBOOK