Бившият депутат от ГЕРБ Веселин Давидов влиза в ръководството на АПИ

Инж. Веселин Давидов, снимка: Infomreja.bg, архив

След кадрова рокада днес в Агенция "Пътна инфраструктура" министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков със своя заповед освободи от ръководството на АПИ инж. Илиана Захариева и за членове на Управителния съвет назначи инж. Веселин Давидов от сатовчанското село Кочан, който отдавна живее и работи в София, и инж. Светослав Глосов от Пловдив. 

Веселин Давидов бе депутат в 41-вото Народно събрание от ПП ГЕРБ. Той влезе в парламента като пореден в благоевградската листа на партията на Бойко Борисов, след като двамата тогавашни народни представители Атанас Камбитов и Георги Икономов спечелиха кметските избори в Благоевград и Банско и освободиха депутатските си банки.

Давидов е от малкото млади хора в Благоевградска област, които въпреки успешен "пробив" и реализация на Запад решават да се върнат в родината. Роден е в Гоце Делчев, основното си образование завършва в сатовчанското село Кочан, откъдето са родителите му. 

Дипломира се с пълно отличие в Езиковата гимназия в Смолян, профил немски с руски език. Приет е и изучава една година "Строеж на сгради и съоръжения" в УАСГ - София. Недоволен от образователната система в България, през 1999 година избира да продължи образованието в Техническия университет в Берлин и се дипломира като строителен инженер през 2006 година с две специализации - строителна икономика и пътно строителство.

Докато живее и учи в Германия, Веселин Давидов е от дейците на първото българо-немско студентско сдружение "Хъшове". Две години председателства в Берлин най-старото интернационално студенско сдружение VISTA e V. През ученическите и студенските си години подпомага в Родопите гражданското движение "Родолюбие", създадено от видния историк Бранко Давидов, който е негов чичо.

Веселин Давидов има и дългогодишна състезателна и треньорска дейност по таеуон-до към клуб "Кубер" - Смолян, НСА - София, ТУ - Берлин и др. Той е и сред учредителите на гоцеделчевския клон на Съюза на българските командоси. 

Младият инженер е работил за редица немски фирми и институции. До назначението му в парламентарната комисия по регионално развитие през август 2009 година работи в семейна фирма заедно с родителите си. Досега Веселин Давидов беше управител на Научноизследователския строителен институт – НИСИ.

Другият новоназначен от днес член в УС на АПИ – инж. Светослав Глосов, досега заемаше поста почетен председател на Камарата на строителите в България. Инж. Светослав Глосов е роден през 1955 г. в Пловдив. Възпитаник е на Икономическия техникум в Пловдив със специалност „Икономика, отчетност и планиране на промишлеността и строителството“.

През 1981 г. завършва Висшия институт за архитектура и строителство (ВИАС) – София, специалност „Промишлено и гражданско строителство“. От 2010 г. инж. Глосов е председател на КСБ. Бил е зам.-председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). От октомври 2013 г. е почетен консул на Кралство Мароко в Пловдив.

 

Снимка: Gradat.bg, архив

КОМЕНТАРИ

ф10:48 - 09.01.2019
Сега Веско Давидов ще стане директор в Агенцията за пътна безопасност. Ако има нещо друго за унищожаван той е насреща. Много "кадърно" това момченце.Повлече даже шефа си г-н Гласов.
Belo Mero16:50 - 24.09.2018
Добре де, а къде е описано членуването на Веско в БСП- клуба докато беше в Берлин? (спомняш ли си веско?) Нека да прави каквото си поиска, но както изявите му в хъшове (всички знаем колко експлозивен беше) така и политическите изяви са кратки и бързо обратими...
бубо13:53 - 01.08.2017
Веселин Давидов наистина завърши ТУ Берлин и беше сред активните в Хъшове. За съжаление провинциалният му характер и възпитание го пуснаха да се носи по вълната на народната власт без дори да прилага това, което е научил в Берлин. Най-малкото при проектиране на пътищата би следвало да знае какво се прави и как. Германия е достатъчно добре уредена в инфраструктурно отношение страна, за да знае, че магистралите следва да имат отклонения към населените места, за да има по-добра мобилност. Да не говорим, че железниците, с които Веско ходеше редовно на лекции някак си липсват в БГ транспортната схема. Парите Веско не са всичко. Трябва да го знаеш. Поне родолюбец се пишеше в Германия.
ja16:09 - 27.06.2017
Той за една година в НИСИ смени три секретарки.С две думи много кадърна КАЛИНКА
mm11:27 - 27.06.2017
Г-н Давидов провали НИСИ и това много лесно може да се провери.Той е поредната калинка в управлението.
Нещата16:04 - 19.06.2017
не опират само до заемане на постове в администрацията от партийната номенклатура, а до вършене на работа. Не е чудно,че хора веднъж били в парламента ,вместо след това когато народа не ги припознава като лидери,да се захванат с работа и покажат какво са научили в частния бизнес,продължават да търсят топлите местенца в държавните структури. В случая даже и партийните членове на герб са изненадани от подобни назначения.
260313:52 - 18.06.2017
Gispodun Gsho kade e ?
260313:51 - 18.06.2017
Gispodun Gsho kade e ?
11119:42 - 14.06.2017
образованите знаещите и кадърните хора от ДПС, винаги са били отстранявани и изолирани на техни места са слагани шивашки търговци кадри на БКП под прикритие че са от ДПС, -хора със основно и средно образование смятайки че карат шивачките да гласуват задължително за ДПС за да няма отлив но за съжаление това прави обратното.Пример в това начинание е община Гоце делчев.ДПС ТРЪГНА В ОБРАТНА ПОСОКА електората върви бавно към ДОСТ.Други към ГЕРБ.А Истината е че мюсюлманите бягат масово в чужбина и нямат доверие на ДПС.Не искат да виждат и чуят нито ОБЛАСТНИЯТ,НИТО ОБЩИНСКИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ на община Гоце делчев.Това са хора които са се самозабравили...Правят политика заедно със ниско квалифицирани така наречени Шивашки босове надявайки се на шивашки гласове...ПЛАШЕЙКИ ОБРАЗОВАНИТЕ ВИСОКО КВАЛИФИЦИРАНИ КАДРИ.ВЛАКЪТ Е ИСТЪРВАН .Примери са вече община ГЪРМЕН община САТОВЧА а вече и Гоце делчев СБОГОМ ДПС.
ss13:13 - 14.06.2017
Холдингът ДПС отдавна не е това което беше.Много интелигентни хора се отказаха от него.
А13:00 - 14.06.2017
Герб привлича помаците интелектуалци, а дпс ги отблъсква. БРАВО!
Код за сигурност, въведете кода 8as