Членове на Дружба "Родина" отбелязаха една година от смъртта на Велко Давидов

Велко Давидов, снимка: infomreja.bg, архив

Централното ръководство на културно-просветната организация на българи и мохамедани - Дружба "Родина", в лицето на съпредседателите им - академик Георги Марков, Мустафа Авдиков от гърменското село Рибново, секретаря Петко Колев, както и членове и симпатизанти на организацията от общините Гърмен и Сатовча, отбелязаха една година от кончината на Велко Давидов от село Сатовча - известен строителен предприемач в Гоцеделчевско и цялата Благоевградска област, който е и изявен член на организацията.

В памет на Велко Давидов от патриотичното движение излязоха с декларация. В нея се казва:

"Навърши се една година от безвременната кончина на големия патриот на България Велко Давидов – наш сънародник, приятел и съратник. Неговата липса почувства неизмеримо тежко семейството му и отвори пробойна в корпуса на Дружба „Родина“. Неговата липса, уверени сме в това, чувстват много хора, по-близки и по-далечни, на които той приживе помагаше с широко безкористно сърце. Но имаме и едно прекрасно събитие – на Велко се роди внук! Да бъде жив и здрав и да дойде ден да поеме знамето, издигнато от дядо му!".

Дружба"Родина" е културно-просветна организация, възобновена на 1 ноември 2009 г. Клонове на организацията в Гоцеделчевски регион има в селата Плетена, Рибново, Сатовча и Кочан.

Всички членове и симпатизанти на движението се ръководят от лозунга "Българи, да си помагаме!". Един от призивите на родинци е: "От духовните ни водачи - носители на ценностите на исляма и християнството - очакваме да ни обединяват като човеци и българи - граждани на нашата прекрасна Родина!".

Представители на Дружба „Родина" в общините Сатовча и Гърмен, които се поклониха пред паметта на Велко Давидов, са Мустафа Авдиков от Рибново - бивш кмет на селото и съпредседател на организацията, Хасан Айваз - мюфтия на организацията от село Ваклиново, Сузана Влайкова от село Сатовча и Румен Тюфекчиев - председател на клон - с.Кочан.

 

КОМЕНТАРИ

С.Хаджиев09:09 - 06.02.2014
Всички горни коментари са поръчкови от институт Помак финансиран с турски пари. Господата от на май..ата си въобще не познавате Велко Давидов за да приказвате врели некипели. Като ви е болно, че Дружба Родина ви спря сепаратистките платени политики, ходете философствайте при арменския поп! Как не ви е срам да си дрънкате абсолютни глупостите дори в такива случаи!!! Лека му пръст на Велко, беше от малкото добри хора, които познавах и който направи много за цялата околия в Чеча.
Професор08:36 - 06.02.2014
Противоречива личност беше този човек, от една страна патриот ,но по скоро псевдо, от друга страна предприемач на яслата на държавни и общински поръчки с цялата им корупционна среда. То се и вижда неговия потенциал,някакъв т.нар. хотел ,стои мрачно и нелепо без полза за обществото.Колкото до последователите му, тези изброените , отбор юнаци отвсякъде. По смешни типове едва ли ще намерите в този край,фурнаджийски лопати търсещи някакъв келипир.
da tochno taka07:37 - 06.02.2014
Бог да го прости Велко Давидов,но опитите един нормален човешки живот да се изкарва едва ли не като геройство е неуместно! Какво прави мюфтията в родината "Дружба",този човек не е човек,а обикновен доносник.
до аз20:46 - 05.02.2014
По-горният коментар си е много на място.Вси4кото бля-бля по горе си е авая мухабет/така казват старите хора при нас/. За мъртвите или добро или нищо,казват пак при нас ,но тази особа не беше даже добър и няма с какво да го споменаваме.Спрете да се занасяте с религията ни псевдопатриоти,защото сте мюсюлмани само когато ви изнася на кесията,защото сте българи,когато извли4ате облаги,защото сте НИКОИ-и вие не знаете какви сте. Срамувате се да се наре4ете с истинските си имена,криете се зад фалщив патриотизъм, а всъщностсте мишоци криещи се зад велики лозунги...

FACEBOOK