Дрогирани и пияни вилнеят из Благоевград и Гоцеделчевско

Снимка: МВР, архив

В един и същи ден – 29-и март, в Гоце Делчев и Разлог органите на реда са намерили и иззели тревиста маса, реагираща положително на канабис.

Проверката в Гоце Делчев е била извършена в района на улица „Марица“ в града. Проверени са били 15- годишен младеж от Габрово и двама младежи на 16 и 17 години от Гоце Делчев. У момчето от Габрово е намерена 2,9 грама канабис.

Младежите са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Служители от РУ – Разлог, са открили 0,234 грама от наркотика у 18-годишен от същия град. По случая е образуван заявителски материал.

Същия ден около 18 часа полицейски служители от РУ-Гоце Делчев, са спрели за проверка лек автомобил „Форд Фокус“, управляван от 59-годишния М.М. от село Слащен. Те са намерили и иззели около 2, 855 килограма ситно нарязан тютюн. М. М. е задържан за 24 часа. Образуван е заявителски материал.

Не са малко и шофьорите от Югозапада, кормували след употреба на алкохол.

Само вчера такива случаи са регистрирани в Благоевград, село Абланица и село Корница.

Около 20.40 часа по ул. „Дойран“ в Благоевград неправоспособният водач Р.И. на 22 години от Благоевград е управлявал лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с наличие на 1,98 промила алкохол в издишания въздух.

Същото нарушение е извършил 48-годишният Ю.Х. от село Абланица, който е заловен около 17.45 часа да управлява „Фолксваген Пасат“ по улица „Дунав“ в селото  с наличие на 2,84 промила алкохол. Ю.Х. също е неправоспособен водач.

По същото време в село Корница неправоспособният водач Г.П. на 32 години от селото е карал „Фолксваген Голф“ с 1,39 промила алкохол.

Срещу водачите нарушители са образувани бързи производства за извършено престъпление по член 343Б, ал. 1 от НК.

От полицейски служители в 2:10 часа на 30.03. на ул. "Ал. Стамболийски“ в Благоевград е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от М.А. на 29 г. от Симитли. С техническо средство е установено, че същият е шофирал след употреба на наркотични вещества.

Лицето е задържано.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK