Бум на пияни и дрогирани по пътищата в Благоевградско през почивните дни

Снимка: Infomreja.bg

Девет са заловените недобросъвестни шофьор през почивните дни, които са седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества. 

В класацията фаворит е 51-годишен водач на лек автомобил „Форд Екскорт“, който е бил заловен да управлява возилото си с рекордните 2,50 промила алкохол в издишания въздух.   

Мъртво пияният И.Е. се движил в родното му село Корница, общ. Гоце Делчев, около 15:33 часа. 

В гоцеделчевските села вече стана практика мъжете да отиват на кръчма с колите си и след като се напият да се прибират, за което е необходимо в тази посока контролът да бъде още по-завишен. 

В петък около 22:25 часа по пътя между селата Селище и Логодаж, полицаите са спипали да шофира лек автомобил „Ауди“ с 1,55 промила 33-годишния Д.И. от благоевградското село Бело поле.

На полицейска проверка в неделя е попаднал и видимо нетрезвият водач на лек автомобил „Ауди“ - М.Ю. от Сандански, който е бил стопиран на ул. „Младост“. Направената алкохолна проба с техническо средство на пияния водач отчела наличие на 1,36 промила в издишания въздух.

С наличие на 1,55 промила е бил заловен да управлява лек автомобил „Шкода“ в понеделник, около 01:39 часа в Сандански, и 27-годишният гръцки гражданин Т.Б. А друг грък - Н.Д. на 63 години, също вчера около 17:30 часа е бил спипан на ГКПП-Илинден, да управлява лек автомобил „Опел Корса“ с наличие на 1,60 промила алкохол.

Срещу всички пияни водачи са образувани бързи производства и са предадени на съда за постановяване на наказания за извършените престъпления.   

Четирима са и водачите, срещу които са образувани през почивните дни бързи производства да шофиране след употреба на наркотични вещества. 

В неделя около 21:20 часа по ул. „България“ в Банско, М.С. на 24 г. от Якоруда е управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф“ след употреба на наркотични вещества.

Вчера около 01:20 часа по ул. „Шар планина“ в Благоевград е бил спипан 18-годишният М.Ч. от Покровник да управлява лек автомобил „Мерцедес“ дрогиран.

Също вчера, около 01:00 часа по ул.“България“ в Банско, е бил заловен 20-годишният И.А. от белишкото село Кузьово, управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф“ дрогиран. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK