Драматичен театър „Н. Вапцаров” – Благоевград, стартира проект „Коледни чудеса за родители и деца”

Снимки: Драматичен театър – Благоевград

Трети ден Драматичен театър – Благоевград, е препълнен с детски смях и коледно настроение. Проектът „Коледни чудеса за родители и деца” е нова идея на ръководството на театъра и се случва за първа година.

Две съботни представления са заложени в програмата – 16 и 23 декември, от 11:00ч.

„Решихме да положим начало на една прекрасна традиция – да съберем заедно родители и деца в най-светлия български празник КОЛЕДА, в двореца на Дядо Коледа и да им подарим празник, който да се помни дълго и да се чака отново. Догодина по същото време и на същото място!!!” каза в презентацията на проекта Александър Галперин, директор на театъра.

Всяка година театърът прави за децата на Благоевград новогодишно представление, но този път спектакълът „ИДВА КОЛЕДА!”, постановка на Огнян Спиров и Биляна Дилкова ще бъде само част от голямото празненство, което Добрият старец реши да подари на всички.

През коледните дни сградата на театъра ще бъде дворецът на Дядо Коледа, а когато прекрачите прага му ще се озовете сред просторните фоайета, широките стълбища, колонади и високите тавани, мраморни стени и огромни полилеи, потънали в разкошна коледна украса. Във всеки кът ще ви очакват различни атракциони, забавни игри и занимални, както и много лакомства за децата.

Герои от различни театрални приказки ще се грижат за малчуганите и техните забавления. Аниматори на игрите са актьори от трупата и студенти от Югозападен университет „Неофит Рилски”- Благоевград.

В края, най-после ще се появи и самият Дядо Коледа със Снежанка и шейна, препълнена с коледните подаръци. Децата ще получат дългоочакваните си желания и ще се снимат за спомен с Добрия старец и всички приказни герои.

Всеки родител може да остави подарък на касата на театъра, а Дядо Коледа ще го подари в края на спектакъла!

Повече информация на касата на театъра или на телефон 0879/ 52 37 29.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g