Драмата в Черниче приключи, след щурм арестуваха Васил Митков

снимки: infomreja.bg

Драмата в симитлийското село Черниче приключи. Точно в 14 часа спецполицаи щурмуваха дома на Васил Митков и за по-малко от десет минути го обезвредиха.

До решението се стигна, след като повече от 21 часа опитите на психолозите и на униформените служители да влязат в преговори с 40-годишния мъж, който се барикадира в къщата си, удариха на камък. 

Полицаите се качиха на гаража, а сед това се прехвърлиха на терасата на къщата му. Там мъжът бе арестуван и изведен навън, без никой да пострада. По-късно Митков бе отведен за лечение в психиатричното отделение на благоевградската болница.

Екшънът започна вчера към 17 часа, след като Васил пребил баща си. Драмата се разиграла пред очите на съседи, които се обадили на полицията. Съпругата му пък взела децата и отишла при майка си в съседното село Крупник.

Пред къщата му цяла нощ дежуряха униформени, които периодично правеха опити да преговарят с него и да го заставят да се предаде. Той обаче им отвръщал с псувни и ругатни и останал заключен в къщата си.

Тази сутрин съседка го видяла в двора с черен пистолет в ръка. Разходил се за няколко минути, след което се прибрал и залостил вратата. Полицаите се опасяваха той да не посегне на себе си или на други хора. За щастие това не се случи.

Районът бе отцепен и заграден с полицейски ленти още от центъра на селото. В операцията участваха над 20 полицаи и спецчасти.

Хората в симитлийското село от вчера са в шок. Живеещите на улицата на Митков признаха, че не са мигнали цяла нощ. Безсънна е била нощта и за Васил Митков. Според съседи лампите в дома му светели до ранни зори. 

От полицията в Благоевград признаха, че той е бил въоръжен. От прокуратурата съобщиха, че срещу него е образувано досъдебно призводство за хулиганство по член 325 от Наказателния кодекс.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK