"Дракончето в мен" с номинация за награда в националния конкурс за детска книга "Бисерче вълшебно"

Снимки: Infomreja.bg, архив

Детската книжка на Михаил Калдъръмов "Дракончето в мен" е номинирана за награда в националния конкурс за детска книга "Бисерче вълшебно" в категория "Изследователи".

Той е единствен по рода си и се осъществява от фондация “Детски книги” по проект, финансиран от програма „Култура“ на Столична община, с подкрепата на Министерство на образованието и науката и под патронажа на Министерство на културата.

Самата номинация е успех за книгата, в която се разказва за малката Изабел - внучка на автора, която живее и в Малайзия и в България и си има едно дяволче, което в един момент се превръща в драконче. 

"Дракончето в мен" е първата детска книга на Михаил Калдъръмов, издадена от "Жанет 45".

За шести пореден път българските деца ще могат да изберат своите любими книги за изминалата година, номинирани в наградата “Бисерче вълшебно”. Отличието се връчва от 2013 г. и е единствената българска награда за модерна детска литература, чието жури са децата.

Основна цел на проекта е да запознае читателите от 5 до 16 г. със съвременната художествена литература, издавана на български език, и да насърчи четенето сред подрастващите.

Официалното начало на детския вот бе дадено на специално събитие в Детски отдел на Столична библиотека в края на февруари. Гласуването на сайта www.biserche.com ще продължи до 15 април 2018 г. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK