Дянков се връща на поста финансов министър

снимка: infomreja.bg, архив

Ще направим всичко възможно България да се стабилизира. Само Борисов е равно на стабилност; останалото е плява и фалит, фалит, фалит! Костов, Овчаров и Станишев са най-виновни за проблемите в енергетиката.

При това положение оставам на поста като финансов министър и през следващите седмици и месеци ще продължавам да работя с премиера Борисов, за да може ГЕРБ отново да спечели пълен мандат, заяви в МС Симеон Дянков, и добави, че не се чувствал обиден.

Като финансов министър смятам, че съм успял; малко хора са в състояние да направят това, което беше свършено. Като цяло имаме различия с премиера, но го подкрепям на 100%.

Смятам, че производителите трябваше да изчакат до средата на март, имахме различия по тази тема, но по другите - не, добави Дянков и каза, че предишните не са направили нищо, освен да крадат. Като свои слабости той посочи още случилото се във ФНИ и бавния ход на електронното правителство.

Нямам никакви притеснения за фискалния резерв, добави Дянков. Комунистите 5 пъти са водили страната към национална катастрофа, аз това няма да го позволя, каза още той, цитиран от Фрогнюз.

По-късно Дянков заяви, че единственият лидер, който може да даде стабилност на държавата, е Борисов, всичко останало е плява.

Защо са подписани такива глупави договори на такива цени? Знаем защо - корупция, попита и си отговори Дянков. Едните са по времето на Костов, другите по времето на Станишев. Национализация обаче не може. Трябва да вървим напред, затова ни трябва повече време, заяви още той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK