Кънев оглави ”Нова Република”, Трайков ще е говорител

Снимка: БТА

Надпартийното дясно обединение "Нова Република" беше официално учредено днес. Председател ще е неговият създател - лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Това обяви на пресконференция Трайчо Трайков, който става говорител на формацията. Той обяви, че обединението има високи политически амбиции, които включват и свикването на Велико Народно събрание и преизграждане на някои от институциите на републиката, предаде БТА.

В ръководството на "Нова Република" влизат още Мартин Димитров, Петър Славов, Борис Станимиров, Атанас Атанасов, Иван Иванов, Вили Лилков, Дани Каназирева, Меглена Русинова, Виолета Панайотова, Цецка Бачкова, Господин Тонев, Ивайло Цветков и Евелин Парасков.

В обединението влизат ДСБ, партия "Съюз за Пловдив", партия "Българска демократична общност", Сдружение "Граждански блок", Асоциация на българите в Македония "РАДКО", Национален клуб на жените ДСБ.

Самият Радан Кънев заяви, че досегашният партиен модел отдавна е изчерпал доверието дори у най-твърдите симпатизанти на партиите и референдумът е едно от доказателствата за това. По думите му българските партии ще трябва да се научат да работят с личности, а не със структури. 

"В България има над 300 партии, но не повече от 30 политици, които да са се изправяли срещу мафията, заяви още лидерът на ДСБ. Той допълни, че 15 от тези политици са в "Нова Република" и се надява до изборите и останалите да са с тях.

"Нова Република" е категорична алтернатива на ГЕРБ, основен политически противник са ни БСП и ДПС", подчерта още Кънев. 

Според него следващият парламент няма да е само от 4-5 партии, и ГЕРБ и БСП няма да са равностойни. Всички техни социологически агенции внушават обратното, за да надъхат електората им, смята той. 

Кънев заяви, че няма гласоподаватели, които са венчани за конкретни партии. "Десните избиратели в България не са деца, те са отговорни родители, които правят избор за себе си и за поколението на децата си", каза той. 

В отговор на въпрос за отношенията им с Реформаторския блок Кънев каза: "Блокът на Кунева е бил патерица на Бойко Борисов и заявява, че ще продължи да бъде патерица на Борисов. Няма как да се явим заедно". 

Според Мартин Димитров резултатите от изборите са непредвидими, общественото мнение в страната е като "врящ котел". "Потенциалът пред нас е огромен, ние ще дадем представителство на дясно-центристките избиратели в България", каза бившият депутат от РБ. 

По думите му най-важното обещание, което е част и от програмата им, са доходите на хората. Димитров вярва, че България може да има ръст на икономиката 6-7% на година и той обещава да работи за това. Според него това е реално постижимо и след 4 години това ще доведе до 50% ръст на доходите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK