Дядо потроши с тесла офис на Мария Габриел

снимка: Пресслужба Мария Габриел

74-годишен мъж от Русе е потрошил снощи офиса на евродепутата от ЕНП-ГЕРБ Мария Габриел, който се намира в центъра на града, съобщава БГНЕС.

Потрошени са вратите и едното стъкло, а до по-сериозни щети не се е стигнало само, защото извършителят е бил заловен.

Вандалската проява е извършена снощи около 21 часа. На мястото на инцидента са отишли веднага полицаи, които са задържали 74-годишният Иван И., във видимо нетрезво състояние.

Днес на извънредна пресконференция депутатите от ГЕРБ Пламен Нунев и Светлана Ангелова изразиха съмнение, че става дума за обикновено хулиганство.

Същият човек се е опитал преди време да влезе на събрание на общинската структура на ГЕРБ, и то доста скандално, но е бил изведен и отстранен. Мъжът не е член на партията, нито е кандидатствал за такъв, заяви Пламен Нунев.

От ГЕРБ излязоха с нарочна декларация, в която осъждат случило се.

"Погромът спрямо информационния център на евродепутата Мария Габриел в Русе е още едно доказателство за стремежа на някои кръгове да всеят смут и несигурност в Русе и България. Това няма да бъде допуснато! Никой и нищо, нито подобни погроми на партийните ни офиси, нито лични заплахи няма да ни уплашат или спрат да отстояваме българските национални интереси и си върнем България. Като членове на Европейската народна партия, ние от ГЕРБ призоваваме всички останали политически субекти към толерантност и спазване на европейските демократични ценности, включително по време на предстоящата кампания за избори на народни представители в 43-ото Народно събрание", се казва в декларацията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK