"Урок по достойнство" представиха в СУ "Христо Ботев" - Кочериново, в навечерието на Коледа

Снимки: СУ "Христо Ботев" - Кочериново

Учениците отправиха и своето послание "Нека бъдем по-добри и да се обичаме!"

Ученици от СУ “Христо Ботев" - Кочериново, с ръководители Даниела Миланова и Василка Тасева, в навечерието на Коледа решиха да направят едно по-различно послание към хората и света, чрез „Урок по достойнство“ пред деца и техните родители.

Те представиха живота на едно еврейско момиче - Ане Франк. За нещастие, това жизнерадостно момиче е имало “вината” да бъде еврейка тогава, когато въоръжената идеология на антисемитизма си е избрала евреите за свои жертви.

Към нейната съдба са останали равнодушни твърде много хора и нейният млад живот е брутално прекъснат едва на 14 години. За разлика от трагедията на милиони евреи от цяла Европа, станали жертва както на хитлеристката машина за убиване, но също и на равнодушието на общественото мнение, в България хората знаеха да си помагат, да са загрижени едни за други, да не са конформисти, да не са надменни и да ценят живота и щастието на всеки един.

"За да съхраним това безценно наследство на нашите предци, си заслужава да си припомняме уроците на миналото и да се опитаме и ние да бъдем причина за гордост на онези, които ще дойдат след нас, така както се гордеем с постъпките на предците си", коментираха двете учителки - инициаторки на нестандартния урок.

Ученикът Йордан Атанасов, провокиран от тези събития, написа и есе, посветено на „мира и щастието“, на това никога повече никой да не страда, най-вече децата. Той отправи няколко послания: "Управлявайте така, че никога повече да няма огнища на война, пазете населението на държавите си, те са ви избрали и не губете доверието на хората им!", "Мили млади хора, нека всеки знае историята на своя народ, неговите борби за свобода и мир!", "Обичайте се! Бъдете добри! Живейте под синьото небе, безгрижно и щастливо! То е на всички!".

Ученичката Даринка Гаврилова направи презентация на тема "Как да бъдем по-добри към себе си и света“. След това най-малките ученици от „Креативна работилница“ с ръководител Евгения Милчева представиха кратко коледно тържество, с което поздравиха всички гости и показаха завидни танцови и певчески умения.

Всички си пожелаха: "Весели и щастливи празници! Нека бъдем по-добри и да се обичаме!"

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK