Дядо Коледа дойде и в ЦНСТ в Гоце Делчев. Посрещнаха го в обзаведената от ВМРО-жени, нова дневна

Снимки: Личен архив

Потребителите на ЦНСТ за възрастни хора с умствена изостаналост в Гоце Делчев също посрещнаха по изключително емоционален начин Дядо Коледа, койтo на всички раздаде подаръци и торбички с лакомства. Появата на добрия белобрад старец в социалната институция, управлявана от грижовната директорка Димитрия Папалезова, се превърна в двоен празник както за потребителите, така и за целия колектив, който е винаги на поста си с грижи и любов към потребителите.

Тържественото посрещане на Дядо Коледа се състоя в новата дневна, която преди дни бе оборудвана с огромен и удобен диван и красиви завеси за прозорците от дамите от женското дружество на ВМРО, с председател Снежана Стоева, която се оказа генератор на идеи за даренията, които прави ежегодно по Коледа местната женска организация на ВМРО на хора в неравностойно положение настанени в местните социални институции. Председателят на ВМРО – Гоце Делчев, д-р Иван Канелов, и председателката на ВМРО –жени, Снежана Стоева, пожелаха на настанените в ЦНСТ хора, на директорката Димитрия Папалезова и на целия колектив да ползват със здраве придобивката, а през новата 2018 година да се радват на още повече дарения и щастливи дни.

Тази година след голям ремонт в сграда на ЦНСТ за възрастни хора с умствена изостаналост със средства, осигурени от проект на община Гоце Делчев по програма „Красива България“, колективът и потребителите изпращат старата 2017 година с редица придобивки, а именно с нова дневна, кабинет по трудова терапия, още една стая за настаняване на потребители, модерна и удобен за инвалиди санитарен възел и др. Това бе причината директорката Димитрия Папалезова да поиска чрез ИНФОМРЕЖА да изкаже огромна благодарност към добрите хора, които  не спират да помагат на центъра и неговите потребители.

“Благодарим на нашите партньори и приятели, които за поредна година не ни забравиха и се погрижиха да създадат празнично настроение за всички потребители и персонал. Благодарим на г-н Венци Божиков – представител на Евангелско- Баптистката църква, който всяка година в дните покрай Коледа отделя от времето си за кратка поздравителна програма и подаръци за всички. Благодарение на неговото съдействие и фирма „MEL DEKOR Ltd – Асим и Милена“, успяхме да оборудваме с мебели новия трудово терапевтичен кабинет и малка част от новата ни дневна! Благодарим на г- н Любо Колджиев, който се погрижи за техническата част на трудовотерапевтичния кабинет и ни подари телевизор! Не на последно място изказваме нашата огромна благодарност и към ВМРО – жени, с председател г-жа Снежана Стоева, и лидера на организацията д-р Иван Канелов, които внесоха много радост и приятни емоции с внушителния диван и красивите завеси за прозорците в новата дневна. Благодарим и за вкусния коледен обяд, осигурен за нашите потребители от механа “Баджанаците”. Благодарим Ви за подкрепата приятели! Бъдете здрави, успешни и благословени!”, сподели директорът на социалната институция Димитрия Папалезова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK