Шуменец намери портфейл с пари, върна го на 73-годишния му собственик

Снимка: Infomreja.bg

Благородна постъпка!

41-годишен мъж от Шумен намери портфейл с пари и го предаде в полицията днес следобед.

Малко след 15:30 часа Дарин Йорданов, специалист в Служба по геодезия, картография и кадастър - Шумен  отишъл в сектор „Пътна полиция“ за да смени контролния си талон със „златен“- за водач без нарушения през последните 6 години.  След като му го издали, на излизане от административната сграда забелязал черно портмоне на земята. Отворил го и видял, че в него има парична сума в размер на 250 лева.

Обадил се на началника на сектор „Пътна полиция“ гл. инсп. Веселин Георгиев, за да му го предаде. В портмонето имало 250 лева и клиентска карта за пазаруване в БУЛМАГ.

Униформени служители се свързали с фирмата, за да разберат  кой е притежател на картата. Водила се на името на 73-годишен мъж от Шумен. Полицаите се свързали по телефона с него и го питали дали е бил с Пътна полиция днес.

Мъжът казал, че преди минути си е тръгнал , след като ползвал административна услуга. Попитали дали е загубил нещо той обяснил, че не може да си намери портмонето. Полицаите му обяснили, че е намерено от мъж и е предадено и го поканили да си го получи.

73-годишният собственик Веселин Янев благодари на мъжа, който го е намерил и предал в полицията и му пожела доброто да го следва навсякъде.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax