ДПС застава зад кметовете на Сатовча, Белица и Якоруда

Кметовете на Сатовча, Белицца и Якоруда, колаж: ИНФОМРЕЖА

Ръководството застава твърдо зад Арбен Мименов, Радослав Ревански и Нуредин Кафелов

Трима от настоящите кметове на ДПС в Пиринско получиха подкрепата на партийното ръководство за предстоящата предизборна надпревара. 

Арбен Мименов, който управлява община Сатовча вече 16 години, очаквано ще се бори за пореден мандат.

Мименов, който е и председател на Съюза на производителите на ориенталски тютюн, се смята за един от най-успешните кметове на Движението за права и свободи в областта. Той се ползва с доверието на ръководството, съпартийците и симпатизантите на ДПС. 

Със същия стаж на кметския стол, но в община Якоруда, е и Нуредин Кафелов. Въпреки известните брожения срещу кандидатурата му, в крайна сметка ДПС залага именно на него за тези местни избори.

Изненада няма и в Белица. Младият, но амбициозен градоначалник - Радослав Ревански, е кандидатът на ДПС за втори кметски мандат. Той се радва на всеобщо одобрение сред жителите на общината заради многото подобрения и реализирани инфраструктурни проекти, каквито в Белица не бяха правени с години.

Неясна засега е ситуацията около кандидат-кмета на ДПС в община Гърмен. Централното оперативно бюро все още се колебае между настоящия кмет Минка Капитанова, кмета на най-голямото село в общината - Рибново, Феим Иса, и Рифат Ходжа, който е общински съветник от Движение "Алтернатива за община Гърмен".

С амбиции за кметското място си остава и бившият кмет на община Гърмен - Ахмед Башев, който ще се яви като независим канидат.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK