Феим Иса е кандидатът на ДПС за община Гърмен

Кметът на Рибново - Феим Иса, е кандидатът на ДПС за кмет на община Гърмен, снимка: Infomreja.bg

Досегашният кмет Минка Капитанова е отказала да участва в листата

Феим Иса е кандидатът за кмет на община Гърмен от ДПС.

Новината е обявена пред партийния състав днес по обяд от областния лидер Ведат Хюсеин, научи ИНФОМРЕЖА.

Изненадващо централното ръководство на ДПС е предпочело да заложи на кмета на най-голямото село в общината - Рибвово, Феим Иса, вместо на настоящия управник на община Гърмен - Минка Капитанова.

Капитанова е отказала да участва и в листата на ДПС като кандидат за общински съветник.

Гърмен бе последният общинският център в Пиринско без утвърден кандидат за кмет. Колебанията на Централното оперативно бюро бяха между Минка Капитанова, Феим Иса и Рифат Ходжа - общински съветник от Движение "Алтернатива за община Гърмен". 

Официално листата за съветници ще бъде оповестена в понеделник, когато Движението за права и свободи ще я регистрира в Общинската избирателна комисия.

С амбиции за кметското място в Гърмен си остава и бившият кмет на община Гърмен - Ахмед Башев, който на 27 октомври ще се яви като независим канидат.

За разлика от Капитанова, от която ДПС сне доверието си, колегите й в Сатовча, Якоруда и Белица получиха пълната подкрепа на партийното ръководство за предстоящата предизборна надпревара. 

Арбен Мименов, който управлява община Сатовча вече 16 години, очаквано ще се бори за пореден мандат. Мименов, който е и председател на Съюза на производителите на ориенталски тютюн, се смята за един от най-успешните кметове на ДПС.

Със същия стаж на кметския стол, но в община Якоруда, е и Нуредин Кафелов. Въпреки известните брожения срещу кандидатурата му, в крайна сметка ДПС залага именно на него за тези местни избори.

Изненада няма и в Белица. Младият, но амбициозен градоначалник - Радослав Ревански, е кандидатът на ДПС за втори кметски мандат. Той се радва на всеобщо одобрение сред жителите на общината заради многото подобрения и реализирани инфраструктурни проекти, каквито в Белица не бяха правени с години.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK