ДПС в Пиринско иска Мустафа Карадайъ за водач, общински лидери предлагат да падне забраната за преференциите

Снимки: Infomreja.bg, архив

След приключилите номинационни събрания на структурите на ДПС в област Благоевград стана известно, че наред с излъчените кандидати общинските организации са препоръчали на централното си ръководство да вземе решение за отпадане на действащата досега забрана за зачитане на преференциите.

Според общински председатели за отпадане на забраната да не се гласува с преференциален вот са се обявили голяма част от членовете и симпатизантите на Движението за права и свободи в целия регион.

Събранията са подали своите кандидатури и протоколите вече се обработват в централата на ДПС. Започнало е и подаването на необходимите документи от номинираните за участие в пиринската листа на партията на Мустафа Карадайъ.

За кандидат-народни представители от ДПС-Благоевград са номинирани Искрен Шишков и председателят на МДПС Мехмед Вакльов.

Кандидатурата на Белица за кандидат-депутат е общинският лидер на партията Бекир Бекир. Повечето членове на ДПС в Белица са се обявили срещу преференциалното гласуване. Същата позиция е изразил и кметът на общината Радослав Ревански, който е подчертал, че в партията трябва да има ред и дисциплина.

На събранието в Белица е била излъчена и кандидатурата на Делян Пеевски за водач на пиринската листа на ДПС, като предложението е дошло лично от градоначалника Ревански. 

Бившата министърка Сабрие Сапунджиева е издигната от община Якоруда. Бившият зам.-председател на Народното събрания Алиосман Имамов, председателят на Общинския съвет в Хаджидимово Мехмед Имамов и областният лидер на ДПС Ибрахим Зайденов пък са номинираните кандидати за народни представители от община Хаджидимово.

С най-много номинации от структурите на ДПС-Гърмен за участие в предстоящите парламентарни избори са бившият кмет на общината и ексдепутат Ахмед Башев и Али Абдиков, който работеше в Разплащателна агенция.

Лидерът на ДПС и общински съветник Мустафа Геров и данъчният инспектор Галип Мисирков също са били номинирани, но и двамата са си дали отвод.

ДПС-Сатовча са се обединили около кандидатурата на заместник-кмета на общинската администрация и лидер на общинската партийна структура Елхан Кълков.

С двама номинирани за кандидат-депутати се представя пред централата си в столицата и ДПС в община Гоце Делчев. Едното предложение е за заместник-председателя на Общинския съвет в Гоце Делчев, Джалил Бошнак от село Лъжница, а другото е за Реджеп Черкез от село Брезница.

За водач на пиринската листа всички структури на ДПС в област Благоевград са номинирали лидер на партията Мустафа Карадайь.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

eee16:28 - 08.02.2017
Хора с ИЖетата, докато не изринете тези продажници с БМВетата, бял ден няма да видите.
Бай хуй13:22 - 08.02.2017
Тази партия отдавна се изроди в политико-олигархичен Франкенщайн,имаща за цел материално то благополучие на шепа хора ,така наречените вечни депутати с по 4,5 мандата зад гърба си!!!
до гюрсел08:44 - 08.02.2017
Ти май живееш на ул."Потока" в Г Делчев,личи ти по писането.Сигурно си го духал бая време на Ведат ,щом толкова ти се повръща.
Гюрсел23:58 - 07.02.2017
Тоя буковски циганин Ведат щом го видя и почвам да повръщам!Иначе тези добре охранени аркадаши все още си мислят,че все още нещо зависи от тях!Муслимите се ококориха имат си две партии,от едната се опариха,сега ще се опитат с целуващия се със Станишев!Първите толкова се оядоха и освиниха,хората дигнаха ръце по места от феодалите им кметове.Сега ще го духат!

FACEBOOK