Ръководството на ДПС в Гърмен нелегитимно, от централата спряха събранията в общината

Рушен Риза, снимка: Сlubz.bg

Общинското ръководство на ДПС в Гърмен е нелегитимно. За нелегитимни са обявени от централата на партията и протоколите от проведените след местните избори отчетно-изборни събрания и следизборни анализи, за провеждането на които според старата практика повечето и неудобните местни членове на ДПС по населените места отново не са били информирани.

Въпреки забраната и обявяването за нелегитимно, настоящото общинско ръководство на ДПС в Гърмен, начело с председателя Мустафа Геров, продължава дейността си, за което се очаква налагането на санкции, съобщиха за ИНФОМРЕЖА от Централното оперативно бюро на ДПС.

За пример бе даден случай отпреди няколко дни, при който нелегитимният председател Мустафа Геров и загубилият местния вот кандидат за кмет от ДПС Ахмед Башев, са провели събрание в Осиково с 5-ма техни приближени хора.

Централата на ДПС отново е залята със сигнали от гърменски структури за представени протоколи от непроведени местни отчетно-изборни събрания. По тази причина отново за разследване на случаите в Гърменско пристига Рушен Риза, който след отстраняването на лидера Лютви Местан е в новата управленска тричленка на ДПС.

”На този етап се провеждат местни събрания в цялата Благоевградска област и страната с изключение на стопираните в община Гърмен. Създалата се ситуация обаче след последните събития в ДПС със сигурност ще доведе до коренни промени във всички местни, общински и областни структури, до реабилитиране и изключване на отделни личности", коментираха предпазливо от централата на ДПС.

От там бяха категорични, че след общинските конференции в Пиринско ще има и яснота относно кандидатите за областен лидер на Движението за права и свободи. Повечето структури са се обявили както за смяната на досегашния областен председател Ведат Хюсеин, така и за тотални смени на общинските лидери и ръководства на ДПС в целия регион.

Както стана известно, след речта на почетния председател Ахмед Доган пред елита на ДПС, Лютви Местан вече не само не е лидер на партията и не е председател на парламентарната група на ДПС, но дори не е и редови член на движението.

До провеждането на национална конференция на ДПС през април 2016 г., партията ще ръководят депутатите Четин Казак и Мустафа Карадайъ, както и Рушен Риза, който по време на председателството на Лютви Местан отговаряше за структурите на ДПС в страната.

Утре новите управници ще гостуват на гоцеделчевското село Брезница, където от 1989 г. се провежда нововъведеният празник в мюсюлманския календар - Кортолуш Байрам. Този празник се чества всяка година и в родното село на заместник-председателя на ДПС Алиосман Имамов - Абланица, община Хаджидимово.

 

Ведат Хюсеин - областен лидер на ДПС, снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

DO POMA4AGITE22:19 - 29.12.2015
pa za GERATA i BASHVE DA IM EBA KOJATA KRASTAVA,PROTOKOL4ITSI SABRANIYA FALSHIVI KRADLIVI
DO POMA4AGITE22:14 - 29.12.2015
za Imamkata da mu eba mamkata kavurska bulgarin musulmanin, a decata mu kvi sa ,predatel na pomakizma
DO POMA4AGITE22:11 - 29.12.2015
poma4agi imame dva pitya:1.ili me sas dogan-KGB-DS-putinski/ateistite/2.ili sme sas agent Pavel osaznal se predi 1g. 4e e tur4in
www21:01 - 29.12.2015
Време е един истински шут за агент сава който предава мюсюлманския си електорат. А имамов да заминава при Ататюрк защото в блгоевградскя район няма такива.

FACEBOOK