Местан колабирал след новината за оставката му, Турция три дни натискала Доган да се откаже

Лютви Местан, снимка: Вig5.bg

Лютви Местан е колабирал по време на речта на Ахмед Доган в сараите на 17 декември, заяви в студиото на „Здравей, България” Илхан Андай, собственик на сайта 24rodopi.com.

Новинарският сайт първи оповести акценти от речта на Доган, след която последва разцепление в партията.

"Местан колабира и никой не смее да гъкне. През два-три стола от него е седяла съпругата му. Подвикнала му: "Лютви, Лютви" и му подала вода. От този момент нататък Местан не знае какво се случва. Всеки в залата разбира, че това е искане за оставка", разказа Андай.

„Аз научих новината в София и три дни се опитвахме да получим потвърждение от ДПС. Всички мълчаха. По друг канал получихме акцентите от речта на Ахмед Доган”, допълни журналистът.

Андай даде подробности за новогодишния купон в сараите на Доган. На него е имало много интересни гости. От едната страна на пожизнения лидер на ДПС е стояло светило в медицината, а от другата му страна е бил много влиятелен бизнесмен. Била е и певицата Галена.

По думите на Андай през това време няколко човека са се опитвали да окажат натиск на Доган, за да остави Местан начело на ДПС. Тези хора са били от турското посолство.

Според собственика на 24rodopi.com словото на Доган, което бе разпространено от пресцентъра на ДПС, е било редактирано. Той разказа, че в него е имало и много други проблясъци.

Илхан Андай разказа още, че новината за свалянето на Лютви Местан е трябвало да излезе на 25 декември, но нещо се е случило и тя е излязла по-рано.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK