Лютви Местан подава оставка, за мястото му се стяга Ахмед Башев?

Ахмед Башев, снимка: Infomreja.bg, архив

Заради слабите резултати на местните избори лидерът на ДПС Лютви Местан следващата седмица ще подаде оставка, а неговото място се очаква да заеме Ахмед Башев. Това е новината, която през последните дни се носи от ухо на ухо в община Гърмен.

Слухът за предстоящите оставки и рокади в Централния съвет на ДПС се разпространява от хора от щаба и близкото обкръжение на загубилия кметските избори в община Гърмен Ахмед Башев. На местния вот досегашният управник Минка Капитанова, издигната от "Движение за просперитет и сигурност на община Гърмен", с разгромяващ резултат седна отново на кметското кресло.

Според тиражираната информация, през следващата седмица на разширено заседание в централата на партията в София, председателят на ДПС Лютви Местан, който по митингите в предизборната кампания на Ахмед Башев гордо го наричаше "гърменския сокол", ще подаде оставка и неговото място ще заеме именно Ахмед Башев като временно изпълняващ до провеждане на националната конференция на Движението за права и свободи.

Запознати издадоха дори, че Башев вече получавал поздравления за новия си партиен пост от семейството и най-близките си хора, въпреки че новината засега се пази в пълна тайна.

Иначе в Гърменско, и по-точно в Рибново, празненствата за неговото елиминиране от властта в обшината продължават. По идея на младите хора от родопското село с народно веселие, музика и кръшни хора изпращат всеки един кметски мандат на Ахмед Башев, както и половинката му депутатски мандат.

За тази вечер и утре са предвидени изпращанията на втория и третия мандат на Башев, а през следващата седмица с музика и тържества рибновци имат намерение да изпратят четвъртия му кметски мандат, както и непълния му депутатски.

 

КОМЕНТАРИ

MEHMED HADJIEV11:57 - 18.11.2015
абе и аз не вярвам да стане прецедател на дпс, но съссигурност му готвят важен пост щом вече два пъти се вижда с местан след изборите и това не е клюка а найстина хора работещи в централата вече два пъти го виждат да се среща с местан и да излизат охилени, струва ми се че поста на алиосман му истива или пък на някои друг тя партията има бая търтей за чистене.ама живили та видели ще чакаме да видим минка какъв подарък поднесе на башев
az08:41 - 15.11.2015
Nikoga niama da stane!!!!!! DPS e kovarna partia,ne moje da izpusne parite koito vzema ot xorata zaradi nego!!!!!!!!!!!! dishaite spokoino,i se osaznavaite!!!!!!!!!!!!!!!!
Psiho19:20 - 08.11.2015
Toia naistina e psiho. Vic ili podigravka. Boje pazi,,,,,,,,,
нено22:04 - 07.11.2015
Ай горкичкия манол ефенди цяла туба шампоан похарчи дядо Арифчо да окъпе бялото магаре та да го възседне манолето като победител на изборите ама на като рукнаха Победа другите и сукнаха по някоя пиратка от кеф ни магаре се видя ни манолета в Рибново . А сега можеше окато е къпано и още чисто животинчето да го яхне и с байряка чак до София да го закара та да го види сичко живо как на Местан на кура ще седне

FACEBOOK