ДПС с агитки и фотографи устрои засади на Корман Исмаилов в Неврокопско

снимки: infomreja.bg

Лидери, кметове и кандидати за народни представители от ДПС и шефове на държавни служби, назначени с протекции на Движението за права и свободи, днес зарязаха служебните си задължения и с мощни агитки окупираха площадите в мюсюлманските села в Неврокопско, за да бранят територии и избиратели от алтернативната на ДПС партия НПСД на Корман Исмаилов и Касим Дал.

Двамата бяха сред най-близките хора на Ахмед Доган, но го напуснаха и основаха своя партия. Сега те участват в парламентарните избори заедно с НДСВ в Коалицията „Център - Свобода и достойнство”.

Днес стотици жители на село Брезница станаха свидетели на грозни сцени. Местният лидер на ДПС Сайди Чолак, председателят на Общински съвет - Гоце Делчев Шекир Аян с агитка от десетина поддръжници, посрещнаха Корман Исмаилов и предизборния му  щаб с кандидатите за народни представители с грозното „Ууууу, мръсник, безсрамник, колко години лапа от ДПС, а сега си дошъл тук да разделяш хората”. „Махайте се!”, крещеше бившият кмет на най-голямото гоцеделчевско село Сайди Чолак към гостите пред смаяните погледи на мирните и нищо неподозиращи местни жители.

„Срамота! Хората са дошли в селото ни, а те ги гонят и обиждат. Нека ги оставят да си кажат за какво са дошли, пък ние знаем за кого да гласуваме. Изложиха се”, под сурдинка и със страх говореха жените от Брезница, които щом чуха виковете на агитката, предвождана от Сайди Чолак, избягаха от пазара.

На поздрава „Добър ден!” от страна на гостите, местният лидер на ДПС и групата му отвърнаха с ругатни и клетви.

Въпреки подготвената „засада” от активистите на ДПС, Корман Исмаилов и кандидатите за народни представители от Коалиция „Център - Свобода и достойнство” участваха в обедната молитва в джамията в Брезница. Те спокойно се поздравиха с десетки жители на селото, които не се поддадоха на страха и посрещнаха радушно гостите.

Същата картина, но не толкова зловеща, посрещна Корман Исмаилов и придружаващите го в Рибново. В центъра на селото кандидат-депутатът и дългогодишен кмет Ахмед Башев също устрои с мощна агитка засада на политическите си опоненти от партията на Касим Дал.

Башев бе ангажирал личен фотограф, който да снима всеки, посмял да се ръкува с опонентите на ДПС, вероятно с цел  сплашване, но методът му не впечатли голяма част от хората.

Абитуриентите от селото дори специално поздравиха с „Добре дошъл” Корман  Исмаилов и се снимаха с него, но имаше и такива, които проявиха агресивност.

Днес, вероятно по сценарий на ДПС, всички площади в мюсюлманските села в Неврокопско се оказаха ангажирани с други предизборни прояви, което не позволи на  Коалиция ”Център - Свобода и достойнство” да проведе своите срещи и митинги сред хората.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Ahi05:18 - 12.05.2013
Zashto gospodin Bashev ne beshe viknal do sebesi inteligentni hora ucheni I vaspitani studenti ta horata da se gordeqt a mie sabral pokrai sebesi vsichki invalidi,djamal kuniv,metata bobotova,gosheto I sichki uvchari sramuta toi samo s tqh govori na edin I sasht ezik..ot sram dori kmeta feim isa se krieshe glupaci s glupacite...vaan dunosnicite balgarski....................................... ..............................................
Бин Ладен12:03 - 11.05.2013
Няма ли служби в България,които да озаптят развилнелия се възродител Сайди Чолак? Няма ли кой да му направи проверка за произхода на парите и наглостта му? Този долен боклук сменяше имената на помаците,крадеше парите и имотите им,организира протести срещу всеки който му е неудобен,бие хора дето не са от неговата партия,източва пари от горското и училището в Брезница,а вие блеете.Е,НЯМА ТАКА НАГЛАОСТ,НЯМА ТАКЪВ БОКЛУК КАТО САЙДИ ЧОЛАК.
Български гражданин, мюсюлманин по религия02:00 - 11.05.2013
Всеки интелигентен мюслманин знае, че дпс вреди на мюсюлманската ни общност. Разваля имиджа ни и ни прави да се чувстваме други в собствената ни родина.
щщщ01:58 - 11.05.2013
Колко са жалки ДПС,вече виждат че си отиват и затова са бесни,не се безпокойте ще свикнете бързо със загубата,защото сами си я потърсихте,а Корман Исмаилов ще бере само плодове от вашето просто отношение,още веднъж ДПС доказа че има прост и неграмотен електорат

FACEBOOK