ДПС с 5-ма съветници по-малко в Гърмен, ГЕРБ остава с четирима, влизат хора на Капитанова, Мисирков и Татяна Дончева

Щабовете на Сергей Младенов и Галип Мисирков започнаха консултации с другите политически сили без ДПС за провеждане на балотажа в неделя, снимки: Infomreja.bg

Движението за права и свободи в община Гърмен ще има в новия Общински съвет с 5-ма съветници по-малко от предходния, в който имаше мнозинство от 10 народни избраници. 

Кандидатът за кмет от ДПС Ахмед Башев, който в неделя на балотаж с опонента си Минка Капитанова ще се бори за местната власт в община Гърмен, вече е избран за общински съветник, заедно с колегите си от листата на ДПС - Аджар Узун, Ибрахим Мутаджиков, Али Авдиков и Хамид Юстниев.

След обобщените вече изборни резултати стана ясно, че ГЕРБ твърдо запазва представителството си при предходния мини парламент от четирима съветници. 

В новия Общински съвет в Гърмен избраните представители на партията на Бойко Борисов са водачката на листата Екатерина Татанова, Ибрахим Джуркин, Верхад Ислямов, а заради най-много преференции влиза и Росен Соленков. 

Движенията на Минка Капитанова и Галип Мисирков ще разполагат с по трима съветници. Толкова представители ще има и "Движение 21" на Татяна Дончева. 

"Не мога да се съглася, че ГЕРБ - Гърмен е претърпял съкрушителен резултат на местните избори. Напротив - в местния парламент ние запазваме броя на съветниците си, освен това имаме вече законно избрани четирима кметове. В неделя ни предстоят и три балотажа в селата Хвостяне срещу БСП, в Горно Дряново и Крушево срещу ДПС. Благодарение на хората, гласували за нас, присъствието на ДПС в Общинския съвет ще е редуцирано от 10 на 5-има съветници", коментира пред ИНФОМРЕЖА председателят на ГЕРБ - Гърмен Верхад Ислямов.  

Той съобщи, че вече текат консултации с всички политически сили и щабове за обединение в подкрепа на кандидата за кмет Минка Капитанова в неделя. 

"Благодаря на всички, които жители на община Гърмен, които подкрепиха нашия кандидат за кмет Сергей Младенов и съветниците от листата. Резултатите ни са прекрасни на фона на хвърлените стотици хиляди левове за купуване на гласове, десетките нарушения, машинации, манипулации и провокации, които съпътстваха целия изборен ден. 

Благодарим и на всички наши членове на секционни избирателни комисии, застъпници и наблюдатели за отлично свършената работа и най-вече за това, че не се уплашиха от принудите и отправяните им закани по време на целия изборен процес. Така че в неделя продължаваме, уверени в победата на разума и желанието след балотажа общината да придобие нов облик и авторитет", заяви още Верхад Ислямов. 

Той бе категоричен, че новият Общински съвет в Гърмен ще е със съвсем друга конфигурация и далеч по-ефективен и работещ.

 

Сергей Младенов и Галип Мисиркив се договориха на балотажа в неделя структурите им да подкрепят Минка Капитанова, снимка: Infomreja.bg
Верхад Ислямов - председател на ПП ГЕРБ - Гърмен

КОМЕНТАРИ

ribok21:02 - 27.10.2015
tova e nqkoi sigorno ot parvite petima v listata, te 6te se samoizqdat vzaimno/
ТУТО ФАЛИТО18:12 - 27.10.2015
фалира и ВМРО, РБ и ПФ... сега ще се самофалира и ще отлети в небитието като ДЕПЕСРСКИ СОПОЛ ОТ ГЪРМЕН
ТУТО ФАЛИТО18:11 - 27.10.2015
фалира и ВМРО, РБ и ПФ... сега ще се самофалира и ще отлети в небитието като ДЕПЕСРСКИ СОПОЛ ОТ ГЪРМЕН
gerber13:11 - 27.10.2015
shut v gizi na tumorite za gerb asim ademov i verhat islqamov te sa ot nekacesveniqa material v nedelqa shte ima shut i za hvostqanskiqa kmet

FACEBOOK