ДПС отново превзе ОбС-Гърмен. 8 съветници, повечето от които бивши членове, се върнаха в партията

Снимка: Infomreja.bg

Осем съветници плюс председателя на Общинския съвет в Гърмен - Исмет Узунов, и кмета на общината - Минка Капитанова, отново се върнаха в партийните редици на ДПС.

Общинските съветници от регистрираните преди местните избори през 2015 г. формации - „Движение 21" на Татяна Дончева, Движение "Алтернатива за община Гърмен" на Галип Талипов и Движение за просперитет и сигурност на община Гърмен, са били убедени, че обединението им в ДПС е единствената  алтернатива да елиминират от участие в предстоящите местни и парламентарни избори бившия кмет и депутат Ахмед Башев. 

В силно политизираната общност в Гърменско се говори усилено, че с направената политическа маневра в местния парламент се цели прибиране в партията на всички напуснали и изключени от Башев членове.

От днес официално групата на ДПС в ОбС-Гърмен, от петима общински съветници нараства на 13, като по този начин формира пълно мнозинство в малкия парламент, с привличане на нови съветници, повечето от които са бивши членове, озовали се извън партията на Ахмед Доган само заради несъгласието си с водената в общината политика. 

Всички съветници освен тези от ГЕРБ преминаха в ДПС.

Така в групата на ДПС към досегашните общински съветници - лидера на ОбС на ДПС-Гърмен - Мустафа Геров, бившия председател на ОбС - Мурат Адем, Ибрахим Мутаджиков, Али Авдиков и Хамид Юсниев, се присъединяват Самуил Куйбишев от „Движение за просперитет и сигурност в община Гърмен", Осман Узунов, Али Господев и Рифат Ходжа от Движение "Алтернатива за община Гърмен“, Мустафа Мейзин и Радослав Качариев от "Движение 21".

Договорката на завърналите се в ДПС съветници с централата на партията според запознати е в срок от 2 месеца да бъде проведена общинска конференция на ДПС в Гърмен, в която по право да влязат всички общински съветници заедно с новоприсъединилите се, на която да бъде свален досегашния лидер Мустафа Геров, който бил сред първите от антуража на Ахмед Башев, и на негово място да бъде избран нов председател и ново ръководство. 

На предстоящата конференция на ДПС било предвидено да бъде обявена официално подкрепата на партията за кандидат-кмет на досегашния управник на общината - Минка Капитанова.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK