ДПС номинира три кандидатури за кмет на с. Брезница

снимка: infomreja.bg

Три кандидатури са номинирали на свое заседание членовете и симпатизантите на ДПС за кандидат-кмет на гоцеделчевското село Брезница. Настоящият заместник-председател на Общинския съвет в Гоце Делчев Шекир Яан, Иса Хаджиоли и Мустафа Юрук са получили най-много гласове. Събранието е взело решение и трите кандидатури да бъдат обсъдени от лидерите на ДПС на ценрално, областно и общинско ниво и да изберат един от тях, който да се яви  на  предстоящите местни избири като единна кандидатура на ДПС.

Две събрания се е наложило да бъдат проведени в най-голямото село  в община Гоце Делчев. Първото заседание се е провалило. До избор на кандидат се е стигнало на поправителното събрание, проведено преди дни в читалището на селото. Прави впечатление, че сред номинираните не фигурира името на настоящия кмет на Брезница Ибрахим Даракчи, който бе избран с гласовете на ДПС преди четири години.

Според близки до него, той отказал втори кметски мандат, защото имал намерение да заминава на гурбет в чужбина. Други коментират, че от ДПС са отказали да издигнат повторно кандидатурата му, заради недоволството на местните жителите от работата му. „Как да гласуваме за него, като през мандата си не е направил нищо-нито за селото, нито за хората. Даракчи бе кмет проформа, остави кметството на автопилот. Не можем да го намерим  в кабинета му, особено сега в края на мандата", коментираха пред ИНФОМРЕЖА жители на Брезница.

В последните дни в Неврокопско се тиражират твърдения, че ДПС ще  издига своя кандидатура и за кмент на община Гоце Делчев. "Това ще стане ясно през септември, когато се проведат всички местни и общински събрания", заяви областният председател на ДПС Ведат Хюсеин.

В момента в общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча се провеждат събрания за номиниране на селски кметове и кандидати за общински съветници. "Някои бързат да тиражират лъжи, за да създават етническа психоза в региона, а това не е добра тактика. Относно тиражираните две имена  на нашите общинските съветници Мехмед Капанък и Сайди Чолак, че са номинирани за кандидат-кметове на община Гоце Делчев, мога да заявя, че това са пълни измислици. В момента и двамата едва ги уговаряме да участват като кандидати за общински съветници. На този етап отказват да се занимават повече с политика", обясни Хюсеин.

 

КОМЕНТАРИ

АЛИ17:06 - 16.10.2011
НЕМА КВО ДА ЛЪЖАТ ЗА БРЕЗНИЦА . ТОВА ДА ОСТАНЕ ИСА ХАДЖИАЛИ Е СЦЕНАРИИ НА НЕГО И НА ШЕКИР АЯН ЗАТОВА ДПС Е КЪМ СВОЯ КРАЯ В БРЕЗНИЦА ЗАРАДИ ИНТРИГИТЕ НАИ ВЕЧЕ НА ИСА ХАДЖИАЛИ И ШЕКИР АЯН
дпс12:59 - 18.08.2011
В гоцето вместо да издигат кандидат по-добре да подкрепят най-достояния такъв депутата и да приключи големия цирк.
депесар02:41 - 18.08.2011
А така , кажи им истината на Струма шефе
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK