ДПС изигра избирателите си в Гърмен, изборът на Минка Капитанова бил предрешен

снимка: infomreja.bg, архив

Сензационни разкрития пред "ИНФОМРЕЖА" направиха членове на ДПС от община Гърмен, които предоставиха скандален протокол, подписан от партийния лидер Лютви Местан. Според документа изборът на кандидат-кметицата на Гърмен Минка Капитанова, която мнозина считат за най-доверения човек на депутата Ахмед Башев, е бил предрешен още в края на юли, или месец преди събранията и официалните номинации по места.  

От протокола е видно, че още на 23 юли на свое заседание в София членовете на Централното оперативно бюро са подписали предложената от Башев Капитанова да бъде регистрирана в Общинската избирателна комисия в Гърмен като кандидат за кмет на община Гърмен от ДПС.

Документът е бил пазен в абсолютна тайна до деня на регистрацията на Капитанова, като в същото време с въпросния протокол с джоба си народният представител Ахмед Башев и общинското ръководство на ДПС в Гърмен организират, и то в най-усиления полски сезон сърания по всички населени места в общината за номиниране на кандидат-кметове за частичния вот на 29-и септември.

Така става ясно, че е извършена жестока манипулация спрямо електората на ДПС, а проведените събрания и издигането на кандидатите за кметския пост Рефат Ходжа, Феим Иса и Галип Мисирков са били чиста проба подигравка и прах в очите на избирателите и на самите номинирани.

Още месец, преди да започнат събранията за издигане на поне три кандидатури, както е по устав, подписаният протокол за регистрацията на Минка Капитанова в ОИК вече е бил в джоба й, разкриват активисти на ДПС от Гърменско. Те поясниха, че с решенията на Общинския, Областния и Централния съвет на ДПС събранията за номинациите са стартирали на 10 август, а протоколът за проведеното заседание на членовете на Централното оперативно бюро и взетото решение именно Капитанова да бъде регистрирана в ОИК, е от 23 юли.

Въпреки това циркът, манипулацията и задкулисните игри в централата на ДПС продължили и на 21 август Централното оперативно бюро насрочва заседание в централата на ДПС за узаконяване на взетото месец по-рано решение.

Проформа на същото заседание на най-високо ниво са извикани четиримата номинирани кандидати на ДПС - Минка Капитанова и нищо неподозиращите Феим Иса, Рефат Ходжа и Галип Мисирков, както и председатели на местни структури и общинският лидер Ибрахим Дъргутев.

Вярвайки, че централното ръководство ще защити безпристрастно интересите на редовите активисти и ще уважи колективните им решения за номинациите, останалите кандидат-кметове без Минка Капитанова възроптали срещу нейната кандидатура и съобщили за натиска и манипулациите при провеждането на събранията по места.

Според тях кандидатурата на Капитанова била неудачна и неприемлива даже и за членовете и симпатизантите на ДПС, включително и за общинския лидер Ибрахим Дъргутев.

Още на следващия ден било свикано общинско събрание, на което Дъргутев бил отстранен от Ахмед Башев и от областния лидер Ведат Хюсеин.

Лютви Местан и членовете на Централното оперативно бюро излезли от конфузната ситуация, като заявили, че в деня на регистрацията ще обявят техния кандидат.

Така половин час преди изтичането на крайния срок с протокола от 23 юли се регистрира Минка Капитанова. На практика пет минути преди последния срок за регистрация печеливши се оказват единствено Ахмед Башев и Минка Капитанова. Волно или неволно, техен съучастник става и лидерът Лютви Местан.

Тотално са изиграни избирателите на ДПС, които близо месец са лъгани и манипулирани. Измамени са и останалите номинирани за поста, най-вече Галип Мисирков, за когото се говореше, че е готов да излезе и като независим, ако ДПС не го подкрепи. Мисирков е уважаван и от мюсюлмани, и от християни в община Гърмен и се считаше за реален конкурент на Капитанова.

Изиграни се оказват и останалите партии.

Три дни преди деня за регистрация Галип Мисирков живеел под мутренска обсада пред дома си и под заплахи да се откаже от надпреварата.

Целта на цялата подмолна и измамна операция според отлично запознатите активисти на ДПС била Минка Капитанова да остане единствен регистриран кандидат за кмет на община Гърмен, тъй като от ДПС не очаквали, че от ГЕРБ ще се изправят срещу тях. И така на 29-и септември депутатът Ахмед Башев да отчете служебна победа.

 

снимка: infomreja.bg, архив
снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

kur22:41 - 26.09.2013
Minka Svirkata she prai svirki do posirane
Браво на поета!!!21:12 - 21.09.2013
ГЪРМЕНСКО ПРЕДИЗБОРНО Тръгнал Башев, хайде хоп в общината на галоп плаши, лъже-няма срам Ех, юнак голям! А след него-ето виж влачи стадо подлеци гладни, жадни, даже зли стари селски хитреци! Най-подире пълзешком влачи се една калинка и познай коя е тя? Кандидат-кметицата „от Дебрен”-МИНКА!
Ivan22:28 - 19.09.2013
eeeeeeeeiiiiii Ba6evska Kurvo mrasna .dolna Piqvitsa.haide ostavi horata na mira be pomiqr ne6tasten.Parazit ne6stasten ne se li naqde.kakvo iska6 pove4e be mrasen parazit. za tebe samo otrova trqbva mrasnik masen.takiva kato teb na klada trqbva da se pratqt mrasno zarazno zlo.bezkrupolen pomiqr hodi da pravi6 Svirki na Dogan i ostavi Horata na mira .agitira6 i pla6i6 horata postoqnno Mazen dolen podlets.no mai na horata im doide do gu6a i 6e ti go Na4ukam .kolkoto po barzo se otarveme ot tozi diktator 6e si e za na6e dobro da ste sigorni.I nakraq DOLEN DIKTATOR DA TI GO NA$UKAM V KOROMPIRANATA MAZNA MUTSKA.i da znae6 4e ve4e ne se pla6im URINO DOLNA
Виждащ21:12 - 19.09.2013
Браво госпожо Терзиева! Само така-от истината по-силно няма.Оставете ги плюнките и храчките/знаете кои са/да се задавят в собствената си жлъч!

FACEBOOK